54 123
發新話題

七十後......可有想起我

七十後......可有想起我

老盾牌
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

老流星

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

老冠軍

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

老友誼

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

老雙喜

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

它們代表着七十年代

人生中會結識到很多人
有些只能做朋友
有些會更親密

令人懷念

回復 1# 的帖子

請問版主有無聽過'鹿牌'乒乓球拍?

難得的珍藏啊
亞洲乒乓

引用:
原帖由 pingpong 於 2010-3-22 19:09 發表
請問版主有無聽過'鹿牌'乒乓球拍?
It was the worse one (even the quality) compared with other brands in olden day.

Joec

藍/綠/棗紅/淺紅 ... 獨剩冠軍紅 .
沒印象了,那時橫板也是一面膠嗎 ?
話時話,除左塊冠軍,其他都有種重逢感覺
爛玩屎波,正是在下.
服役中:百希達中直+省隊打底藍鯨(多謝天悅球會會長)

好多經典嘢; 無海綿的正膠粒板, 而家可能無廠生產了... ...

我記得仲有一個牌子 : 雙魚.  屬198x年的..
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

我好掛住一塊冠軍板, 好薄, 塊膠黑色, 黏貼力好強, 但係唔多彈既
以前在文具店好似賣$11, 同期友誼729賣$35, 那時我同d friends去中建國貨買板,
仲有我地叫個sales逐塊板開比我地睇,
睇下邊塊海棉厚d
想起都幾好笑

'古時' 興用紙皮袋包裝與令面紙皮盒將波板'等級化咗佢... ...

我都係鐘意以前,d膠好多顏色。

多謝分享。給我們很多集體回憶。

引用:
原帖由 BrianDD 於 2010-3-22 18:56 發表
它們代表着七十年代
諗番起...好似呢5個牌子都有打過.  真令人懷念~~
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

令人懷念

I had a 老友誼, I left it in Canada and my friend threw it away for me
I miss it a lot!

54 123
發新話題