發新話題

昨天,你拎到第一面獎牌

引用:
原帖由 forest 於 2010-3-14 12:26 發表
團體感覺係差d,贏個人賽就會好d,同埋可能仔仔覺得未發揮得最好,所以無特别開心及興奮。但即使發揮得好又未必贏比賽,世事如棋。 但
Hi forest,

你上面的 reply, "世事如棋。 但"后面的句子沒有了,
想知你寫甚麽?  Thanks

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-3-14 13:18 發表
弓起弓起
Thanks 貓兄

恭喜晒

引用:
原帖由 william011894 於 2010-3-14 13:24 發表
恭喜晒
我都要恭喜你, 男乙亞軍

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-3-14 13:26 發表

我都要恭喜你, 男乙亞軍
好彩姐~

引用:
原帖由 44_66 於 2010-3-14 13:25 發表
恭喜 , 恭喜
Thanks 44_66, 呢排唔見你和呀 Ben 去聯和墟體育館打波, blueskyson 想再來一局

引用:
原帖由 風吹雪 於 2010-3-14 12:33 發表

一年半就咁勁,天才喎,我都成3年啦
Thanks !
哈哈哈, blueskyson 打了波不是一年半咁少, 是一年九個月la
他只是一般, 你就真係勁,
拎左你個組東區分齡賽冠軍!

blueskyson 在下面分齡賽, 一早巳被淘汰 la:

彷彿聽到你的 draw 聲! (06/2009)
http://www.hkttf.com/viewthread. ... tra=page%3D1&page=1

九龍城分齡賽, 兒子16 強止步! (09/2009)
http://www.hkttf.com/viewthread.php?tid=18468&extra=page%3D1

恭喜~~
我個人覺得團體賽攞獎仲開心個個人賽攞獎
團體賽攞獎會win得仲有價值

引用:
原帖由 乒之仁 於 2010-3-14 14:06 發表
恭喜~~
我個人覺得團體賽攞獎仲開心個個人賽攞獎
團體賽攞獎會win得仲有價值
同意, 因為這個獎是團隊各成員努力的成果,
比賽中互相打氣及安慰!

奬牌需少, 意義重大.
所以我們的比賽只有奬牌, 沒有奬金. 因為奬牌有紀念性
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

珍惜每個獎, 勝不驕,敗不餒
Luban's father

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-3-14 14:22 發表
奬牌需少, 意義重大.
所以我們的比賽只有奬牌, 沒有奬金. 因為奬牌有紀念性
Agreed 奬牌需少, 意義重大!
Support 論壇的做法

引用:
原帖由 Luban 於 2010-3-14 14:24 發表
珍惜每個獎, 勝不驕,敗不餒
Luban's father
Thanks Luban's father

引用:
原帖由 Bluesky 於 2010-3-14 13:21 發表

Hi forest,

你上面的 reply, "世事如棋。 但"后面的句子沒有了,
想知你寫甚麽?  Thanks   
但係我都有過經驗係打得好好係無獎(遇強對手先領先後被反追,剛剛乙單對個甲組跌下來的球員,先2:1,後輸3:2),
相反無練球去比賽又打得幾好,曾打到丙組第三,輸比冠軍,同第一擦身而過,輸2:4,n局deuce。
其實我覺得作為運動員,一定要有鬥心先有幾會贏。

恭喜 Bluesky's!

咁正,,即刻頒獎既?
9龍區果d要打晒先出時間頒發

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-3-14 17:04 發表
恭喜 Bluesky's!
Thanks feideepking

引用:
原帖由 artin 於 2010-3-14 22:17 發表
咁正,,即刻頒獎既?
9龍區果d要打晒先出時間頒發
哈哈哈, 巳打了幾星期,
昨天, 全部組別, 比賽完后,才一次頒獎

引用:
原帖由 forest 於 2010-3-14 15:47 發表

但係我都有過經驗係打得好好係無獎(遇強對手先領先後被反追,剛剛乙單對個甲組跌下來的球員,先2:1,後輸3:2),
相反無練球去比賽又打得幾好,曾打到丙組第三,輸比冠軍,同第一擦身而過,輸2:4,n局deuce。 ...
多謝分享你的心得!

一定要有鬥心先有幾會贏,totally agreed!

By the way, 你好勁呀

發新話題