發新話題

緣聚網上話(吹)乒乓

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-1-10 22:17 發表

平手打,郭炎最多賠1.85,中單要蝕水!!
嘩得莊家贏... ...

i buy the Nittaku Narucross GS (Hard)

after, i will try try in this week

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-1-11 08:12 發表
i buy the Nittaku Narucross GS (Hard)

after, i will try try in this week
最好有照片可以看看喇... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-1-11 11:48 發表

最好有照片可以看看喇... ...

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-1-11 11:42 發表

米高兄:幾錢呀?

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-1-11 13:22 發表
米高兄:幾錢呀?
PM

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-1-11 08:35 發表

好熟口面!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-1-11 16:10 發表
各位, 擒晚果兩場波...............  !
頭關買咗"郭炎", 睇佢連輸十一分, 諗定凶多吉少, 搣定飛都得嘞, 點知俾佢捱捱吓, 衝線影相贏埋添 !
尾關"許昕", 落大石鼓帶先2:1, 睇白可以放到架喇  ...
占生, 頭關難中你都中咗, 好利害喇; 不過, 馬(現時好呢個會令到許有陰影)對許往績都似馬慣咗點搞, 質多幾吓許反手, 就... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-1-12 07:46 發表

King少 & 各位, 本月19-23 Slovenian, ittv 又有直播喇 ! 到時有乜"堅料"唔該關照吓 ! 返本至得架 !
講番郭炎連輸十一分, 呢個係咪世界紀錄黎呢 ?
占生, 照計早角會谷直板許做世界前五, 狂出佢, 無win都有q... ...
11分盡頭喇, 世界級人馬創o既, 算世界紀錄喇... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-1-12 14:56 發表

占生, 照計早角會谷直板許做世界前五, 狂出佢, 無win都有q... ...
11分盡頭喇, 世界級人馬創o既, 算世界紀錄喇... ...
記得幾年前,娜姐輸過11:0,對手好似姜華珺或曹臻!!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-1-13 21:14 發表

記得幾年前,娜姐輸過11:0,對手好似姜華珺或曹臻!!
乒乓娜 好似想倣效麥當娜, 出位!

好了,十字軍GS(hard),略略尋晚試過,放在正手可以用悲喜交集來形容

優點:膠皮應該比EX輕,膠面澀性,較軟,速度,拉球,前速相當不錯,都滿足到你

缺點:搓球,劈長,擺短.....sorry,我控制不到,冒高,冇轉時有發生。

總結是一塊放在反手相當好的膠皮

還有盟友們小心Tibhar的膠皮,品質監控很差,時好時差,我冇信心再買了

專心用Roxon己夠,平靚正

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-1-14 15:38 發表
還有盟友們小心Tibhar的膠皮,品質監控很差,時好時差,我冇信心再買了

專心用Roxon己夠,平靚正
米高兄,多謝你既試打報告,但3xx會不會物非所值呢??打反手的話同RUTIS背面marco比較又如何?!

乜你又買左ROXON呀?!红定黑?性能有分別架喎!!

弧兄...在公司買了手寫板,等閒無事吹吹水

我的檜本來用sinus,點之其他檜也用的的時侯完全性能差了好多,冇力,林,唔去,仲要兩塊都係咁!

後來轉Roxon感覺踏實,各方面都好,搓小球好,十字軍GS衰在冇控制,其餘10分佢都有8.5以上

macro的話相對穩定,但冇咁快及沖,所以Roxon配檜木係非常低玩,2字出頭,好過Tenergy要4字頭

最平都360,我揀Roxon,平靚正,各方面比Tenergy有過之而無不及,我柳白金中直兩面Roxon,都好鬼爽!

致於Roxon紅色我放反手,都係傳統感覺...彈D

能選擇的只有E1,同Roxon,其次是十字軍GS,Hexer都好低玩(愛拉弧圈的話)

引用:
原帖由 占jim 於 2010-1-15 09:30 發表

Michael & 各位好 !
在下患感冒, 食咗藥成個人"慍慍燉"好high咁 ! Michael 個報告要睇幾次先睇得清楚 ! 係呢, 想問問 十字軍GS 同 Roxon(紅色)邊塊咬波d 呀 ?
占生, 呢排多人感冒, 保重身體 ; 但唔好亂打針!

引用:
原帖由 michaelwwk 於 2010-1-14 16:46 發表
弧兄...在公司買了手寫板,等閒無事吹吹水

我的檜本來用sinus,點之其他檜也用的的時侯完全性能差了好多,冇力,林,唔去,仲要兩塊都係咁!

後來轉Roxon感覺踏實,各方面都好,搓小球好,十字軍GS衰在冇控制,其餘10分佢 ...
米高兄,King少及占兄,其實呢幾日我都整理下D板膠配撘,最终都係覺得E1,R○x○n,Bright 最用得過,

但三款都以黑色較優,尤以Bright最明顯,塊黑Bright打左成年重好咬波,但塊紅Bright好快冇粘力,

最多三個月貨仔,红色E1比黑色各方面都低半個檔次,而R○x○n就黑色平均紅色高速!!

老弧,我始終覺得Roxon係當今性價比最高的膠皮,我的檜全Roxon

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-1-15 18:48 發表

米高兄,King少及占兄,其實呢幾日我都整理下D板膠配撘,最终都係覺得E1,R○x○n,Bright 最用得過,

但三款都以黑色較優,尤以Bright最明顯,塊黑Bright打左成年重好咬波,但塊紅Bright好快冇粘力,

最 ...
弧生, 想問黑bright最盡平可以約幾錢可買到呢?!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-1-15 22:47 發表

弧生, 想問黑bright最盡平可以約幾錢可買到呢?!
King少,如果我在Paul少果度買應在250樓下,同出面比算好平!!

發新話題