發新話題

緣聚網上話(吹)乒乓

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:36 移動
請問近台
主板: 板身:STIGA  玫瑰木 5夾  直板
          板柄:STIGA  黑壇木  7夾
          牌子:雙喜 PF4
正手: 蝴蝶 T05
反手: 蝴蝶 T05 fx

睇得多你地up野,連自己都會變phone
最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

引用:
原帖由 占jim 於 2010-6-5 05:44 發表

咁咪搵日玩場先囉 !
好喎!我都想睇下King少用左手打波!

引用:
原帖由 ncc321 於 2010-6-5 09:24 發表
今天的飛碟,巳不是昨日的小碟兒了
有乜唔同??唔通長左......................隻右手!!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-6-5 02:11 發表

"週末有時物理治療" ? 唔係 regularly 咩 ?
物療幫襯C+先可以自由選擇平常放工後或星期六, 公+果d左限右限 ... ..

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-6-4 20:49 發表

左手畫圓右手畫方都得?!
會畫得好圓喎... ... 用手指掂住個地下, 自己行圈就可以行幾個!

引用:
原帖由 雪清風 於 2010-6-4 20:46 發表

Yes, this is why Docor Yellow Green so PRO
係o既, DR Red Yellow風!

引用:
原帖由 占jim 於 2010-6-27 05:36 發表
好嘢 !

http://www.secretchina.com/node/356448
MA王木木計錯數

引用:
原帖由 占jim 於 2010-7-7 07:07 發表

King少, 手好番晒未 ?  
占生, 謝謝! 還未! 手緊未屈得似樣(85度 ~ 170度, 屈唔盡, 伸唔直), 無力... ...

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-7-7 08:26 發表

占生, 謝謝! 還未! 手緊未屈得似樣(約85度 ~ 170度, 屈唔盡, 伸唔直), 無力... ...

引用:
原帖由 占jim 於 2010-8-21 14:36 發表
請教各位,
知唔知"沈燕飛"用果塊係BTY什麼膠呀 ? Flarestorm ?
Thx !
占生, 舊有記載, 沈的工具
http://www.fotop.net/rxng/cntt/shen01
http://www.fotop.net/rxng/cntt/shen02

而家 唔g

引用:
原帖由 占jim 於 2010-8-21 14:56 發表

Hi ! King 少,
近況如何 ? 打得波未 ?
占生, 謝謝! 在下裡面scars組織有拉住(手肘屈伸繼續不太順), 屈手的角度大咗, 時手指公'掂'唔到搏頭; 有間疏做物理治療, 亦有殘住咁打吓波.

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-8-21 15:03 發表

占生, 謝謝! 在下裡面scars組織有拉住(手肘屈伸繼續不太順), 屈手的角度大咗, 時手指公'掂'唔到搏頭; 有間疏做物理治療, 亦有殘住咁打吓波.

引用:
原帖由 占jim 於 2010-8-21 18:06 發表
請教各位,
知唔知"沈燕飛"用果塊係BTY什麼膠呀 ? Flarestorm ?
Thx !
占兄想變身做"占燕飛"?!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-8-21 18:33 發表

王小虎斷腳後屈腳角度大咗,跟住練成天殘腿,King少家陣屈手角度大咗咪可以練天殘手囉?!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-8-21 15:17 發表

占兄想變身做"占燕飛"?!
弧生, 反手生膠動作細d, 唔使反手打得辛苦, 可能咁樣令占生覺得抄得過!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-8-21 18:53 發表

弧生, 反手生膠動作細d, 唔使反手打得辛苦, 可能咁樣令占生覺得抄得過!
King少,占兄好似想正手轉玩粒仔呀!反手拉正手打!

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-8-21 15:22 發表

王小虎斷腳後屈腳角度大咗,跟住練成天殘腿,King少家陣屈手角度大咗咪可以練天殘手囉?!
弧生, 吾表達唔好, 屈角度大咗係比起之前連直度內都唔得o既時候, 而家梗係左手屈o既角度大過右手屈o既角度; 希望裡面硬硬(唔知係肌肉乾, '喇'組織, 定係骨膠原造成的'lim'連組織)以時日可以軟化, 鬆返; 等曲屈角度與左手一樣同無裡面拉住o既感覺... ...

引用:
原帖由 弧圈結合亂打 於 2010-8-21 15:27 發表

King少,占兄好似想正手轉玩粒仔呀!反手拉正手打!
正反手玩參差, 人地唔易慣!

引用:
原帖由 feideepking 於 2010-8-21 19:03 發表

弧生, 吾表達唔好, 屈角度大咗係比起之前連直度內都唔得o既時候, 而家梗係左手屈o既角度大過右手屈o既角度; 希望裡面硬硬(唔知係肌肉乾, '喇'組織, 定係骨膠原造成的'lim'連組織)以時日可以軟化, 鬆返; 等 ...
King少,咁樣可能要做下針灸同水療喇!

發新話題