發新話題

元朗士多啤梨園郊遊

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

元朗士多啤梨園郊遊

前幾日去左同班朋友去元朗士多啤梨玩,成日都聽新界都興依味野,今次真係第一次去,感受一下田園氣息,估唔到本地種既士多啤梨都可以係好香甜,有d仲好大粒,我地好似去玩尋寶咁,好搞笑,摘左兩磅幾,一晚就食晒,大家有無去過依d士多啤梨玩呀?!

拍攝地點:元朗x強士多啤梨園

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

有無得試食架??

我去過,
不過無咩士多啤梨,
可能已經俾人摘哂,
得返好細粒個d......
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-12-28 09:55 發表
有無得試食架??
有呀...我地摘摘下老闆娘拎左好多粒用水洗比我地食,覺得真係好甜,完全無澀口,所以我地最後每人都摘左好多..
我地特別搵果d好似小蘋果咁大果d...好鬼貪心

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-12-28 10:21 發表
我去過,
不過無咩士多啤梨,
可能已經俾人摘哂,
得返好細粒個d......
我地26號去..算係假日..不過可能天氣凍,我地去到仲有好多比我地摘.老闆話今年收成算係唔錯,
而且果度都有 3-5個田,都揀唔晒..一般識食果d人都唔會揀好多我諗.因為士多啤梨一兩日就要食晒
其實去度影下相,感受一下田園味道,都幾特別既體驗

引用:
原帖由 天樂 於 28-12-2009 12:51 PM 發表

我地26號去..算係假日..不過可能天氣凍,我地去到仲有好多比我地摘.老闆話今年收成算係唔錯,
而且果度都有 3-5個田,都揀唔晒..一般識食果d人都唔會揀好多我諗.因為士多啤梨一兩日就要食晒
其實去度影下相,感受一下 ...
天樂,你地d相影得好靚wor

我好想去呀~~~

引用:
原帖由 melody 於 2009-12-28 12:57 發表

天樂,你地d相影得好靚wor
我都係隨便拎部傻瓜機影ga ja

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2009-12-28 13:45 發表
我好想去呀~~~liness" />
瑤瑤你有興趣,比d資料你,資料有講點去的,入場好似係免費的
遲d我都希望再去多次,皆因我拎d士多啤梨番屋企後,兩個鐘就唔見晒...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

咁好,我都想去下

引用:
原帖由 風吹雪 於 2009-12-29 17:33 發表
咁好,我都想去下
士多啤梨園一般開到2-3月.要去就快啦~

發新話題