53 123
發新話題

[是非] 新一代比賽出事

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
引用:
原帖由 raider2000 於 2009-12-21 13:09 發表
3:30pm 判翁x鈞  win ,
but  at  6:00pm (之後判重賽, 由10比10開始打過) 翁x鈞 不服判決 棄權走人
咁又唔係啵, 照#24樓主講(當第五局10:9時,出現咗一球擦邊球,但唔知係球證認為係擦下邊定睇唔到,佢好肯定咁舉手判分,並將分牌翻為10:10,但在場外既裁判長走入場內同球證講,話見到嗰球係擦邊,球證就推翻判決,將比分改判為11:9)
係裁判長走入去講先係判翁贏.. 唔係就10比10, 所以唔可以話先前(15:30)係翁贏後來(18:00)就重賽, 如果#24樓係講得岩, 咁翁就唔應該離場..

D家長真係搞笑,吵左成1個幾中頭,洗唔洗呀,1個中頭都唔知講咩,半粒中咩都講哂啦

引用:
原帖由 OnOnChan 於 2009-12-23 17:12 發表
比賽啫....洗唔洗呀....
玩網上game,都會玩到冇命! 何況打乒乓球??...敬請小心! 小心!

各位家長教練, 我們是否將一場球賽勝負看得太重?是否應將此過程用來培育7, 8歲運勳員高尚品格? 末來尚有幾十年光景, 不應讓兩位小將留下負面影响。 主辨單位, 裁判員的過失, 由他們去承担。最重要是不應影响兩位小將,他們是無辜的。

引用:
原帖由 bing 於 2009-12-24 11:32 發表
各位家長教練, 我們是否將一場球賽勝負看得太重?是否應將此過程用來培育7, 8歲運勳員高尚品格? 末來尚有幾十年光景, 不應讓兩位小將留下負面影响。 主辨單位, 裁判員的過失, 由他們去承担。最重要是不應 ...
沒錯,你說得很對

無錯勝負不是太重要,重要的是事情的真相及公理,小朋友如果能籍此學習到什麽是公平公正,也都算是學習!我都相信兩位小朋友都為咗今次比賽付出很多努力同艱苦訓練,講到尾今次兩位小朋友都是最終受害者。希望日後唔會再有咁嘅事發生!

世界盃外圍賽亨利用上帝之手二傳, 球証都係睇唔到, 咁就俾法國出左線, 當時一樣有4個裁判加幾十部攝影機, 但係判左就係判左, 國際足協都維持原判, 何況個波出界定係滴死, 判決只係一舜間, 如果我係裁判, 我當時睇到乜就判乜, 不可以因為其他人既說話去改變自己既判決, 否則, 相方咁拗法, 你聽得邊個講?

都係雲格講得最抵死: 呢球波有20億人睇到係手球, 得一個睇唔到, 但係就得出咁既結果

** 如無意外, 事件主角會在青少年比賽八強再相遇 ***

依家d裁判質素真差!!!
TSP Swat ST
Tibhar Evolution MX-P
Nittaku Fastarc C-1

係囉!之前有個裁判屈左我3分呀

The right way and persistence can make a good body

球證出錯其實太難解決喇

53 123
發新話題