發新話題

睇足球比賽, 波局都唔去

睇足球比賽, 波局都唔去

昨天, 巳夠鍾去北體會的波局, 但你遲遲不出門!
話要睇完睇東亞運動會足球比賽先( Hong Kong vs Japan),
最后, 睇埋加時, Hong Kong win 咗 , 你還馬上打電話比我, 講我知這結果!

哈哈哈, 那時,我剛在體育館大堂, 一班人睇完 射十二碼
(當香港隊十二碼以四比二擊敗日本時 ,大家都很興奮激動   )
这班人當中, 有幾位是你北體會的波友,
他們在館內打打下波, 走咗出來大堂睇踢波!

奇怪 la, 你平時又唔踢波, 又唔睇足球比賽,
今日波局都唔去,就為咗睇足球比賽!

尋晚我都有睇呀,去到踢十二碼,唔知點解突然變得好緊張,好似DEUCE緊,要搏人地失分,又要自己攞分∼
新聞都有講,有D人第一次去大球場睇波,原因係要撐香港隊!

都係支持港隊!

支持港隊is ok...

星期四晚, 當知道港隊入決賽; 朋友已來電買約人入場睇波. 奈何星期六要帶囡囡表演芭蕾舞. 最後連電視直播都睇吾到

我禽晚都睇到好緊張,
之後出去食飯都要搵間有電視睇既先食,
餐廳d人一睇到港隊射失第一球,
我地即刻一齊"哎呀"!
真係好緊張刺激呀!!
見到港隊贏波我真係激動到想喊呀!!!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-12-13 12:47 發表
星期四晚, 當知道港隊入決賽; 朋友已來電買約人入場睇波. 奈何星期六要帶囡囡表演芭蕾舞. 最後連電視直播都睇吾到
你囡囡除了打乒乓波(最近還入咗青苗 tim), 又玩跆拳道, 又跳芭蕾舞,勁呀
有冇學 piano, 奥數, 書法, 畫畫呀?

引用:
原帖由 chuhoikuen 於 2009-12-13 09:49 發表
我認為都正常ge,,,難得香港入到決賽,,
同意,

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-12-13 14:39 發表
我禽晚都睇到好緊張,
我地即刻一齊"哎呀"!
真係好緊張刺激呀!!
我不是足球迷,
但見到港隊贏波, 我都好激動呀

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-12-13 14:48 發表

我不是足球迷,
但見到港隊贏波, 我都好激動呀
香港運動員唔係臘鴨!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-12-13 14:58 發表

香港運動員唔係臘鴨!
Yeah ...

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-12-13 14:39 發表
我禽晚都睇到好緊張,
我地即刻一齊"哎呀"!
真係好緊張刺激呀!!
咁你地都幾勁wo.全部人坐左成2個鍾先肯走

引用:
原帖由 廿月 於 2009-12-13 15:06 發表

咁你地都幾勁wo.全部人坐左成2個鍾先肯走
我係到港隊加時先入去食架!

發新話題