發新話題

[是非] 最不想聽到的掌聲

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

最不想聽到的掌聲

當一場比賽中,你開失球,聽到對手的啦啦隊拍手掌,你有什麼感想?
我試過1局11分內我開失3球波,一直都聽到掌聲,這些掌聲令我不舒服,
憑別人的球技而取分的掌聲我很接受,但因自己的開球失誤的掌聲我就覺得不太好。

我都會覺得周身唔舒服,
個人勁灰.....
o( ^ (00) ^ )o

無錯, 開失波已經好灰, 人地仲要拍, 算係咩意思呀, 太無禮貌了

不如倒返轉頭想~~打氣的只是因為得了一分的運動員打氣而已~而沒有傷害你的意思~正面一些去想~~你重要打多d好球~~~等他們連手都無得拍~~咪重有型~~~哈哈

有風度的觀眾唔會咁做,但打緊比賽幾難受都要頂住。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

掌聲過後,我特別注意發球,所以沒有再開失波了
這些掌聲其實警惕了我,不要再犯同樣錯誤

感覺不好........

比賽中,我是聽不到掌聲的, 因為我的焦點在比賽上

感覺不好的........
主板 : YEO
正手 : 國狂三
反手 : Kokutaku 868 (YOKYO)

引用:
原帖由 Bluebird 於 2009-11-20 16:27 發表
不如倒返轉頭想~~打氣的只是因為得了一分的運動員打氣而已~而沒有傷害你的意思~正面一些去想~~你重要打多d好球~~~等他們連手都無得拍~~咪重有型~~~哈哈
好! 有意思! 相當唔錯嘅想法!

其實我地呢D又唔係好專業, 得分好多時 (有50%吧??)都唔係攻球得分,
而是取決於穩定性, 如果要攻球得分先有掌聲, 我怕一場都未必有幾個......
Xell telecom
手機及PDA電池專門店

我覺得下一球令對手食你發球咁就咩事都無啦

引用:
原帖由 Bluebird 於 2009-11-20 16:27 發表
其實當時我係有這個想法,打好呢場波,等對方啦啦隊唔好拍咁多掌聲,給果我做到,最後的一局我看到他已失去了信心

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-11-20 23:41 發表
我覺得下一球令對手食你發球咁就咩事都無啦
對方打單面粒仔,好少食我發球,總共6局裡面,只食我3至5球,反而我食他發球有10球以上.

作為一個傍觀的隊友當然系支持自己一方的球員啦
我曾經觀看一場我們隊友的賽事,對方球員連取2分,當時拍掌最大聲的是我,連對方在傍打氣的隊友都用懷疑的眼神對視著我,原因好簡單,因為對方球員確實打出2個好球,這是值得我拍掌的呵!而這也是作為一個觀看比賽的觀眾應有的態度

最新乒器...........................................
蔣彭龍 9mm + Andro / Roxon 450

其實對方啦啦隊只係想同自己隊友打氣,你唔使理佢地

發新話題