發新話題

【瑤瑤】比賽規則 - 版主

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 12:47 AM 發表
話說我地一班同事都好鐘意返工遲到, 其實公司已經好好...容忍我地遲15 mins...即 9:15am 前都唔算遲..但我地一於好少理...成日攪到 搭半 / 搭九先返....都無哂我地乎..:lol
有見及此. manager 就攪左呢個遲到請食飯 ...
我地公司會罰錢(撥入部門基金), 9:15am後....
頭15分鐘 - 每5分鐘罰$10
next 15分鐘 - 每5分鐘罰$20
next 15分鐘 - 每5分鐘罰$30

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 09:16 AM 發表

嘩..咁你部門基金應該都幾富裕下....;P  
每3個月就可以去酒店食一次buffet !

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 09:19 AM 發表

打完波食得仲多野.....:L  
只要識得計住卡路里就一定唔會怕肥,
我近10年都能夠成功咁keep住相同體重(within 5 Ib)

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 10:40 AM 發表

我不嬲唔識計呢 d 野, 其實肥少少我 OK, 但我驚一發不可收拾者.......
咁而家係幾高 ? 幾重 ?

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 10:53 AM 發表

嘩...响到講唔係幾好既.......嚇走哂 d 人咪死.......:lol
有機會你去我出現的波局撞我啦 !  
難度咁高既 ?

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 11:04 AM 發表

有幾咁難度高呀??......你留意下 d post 囉.......
一個人可能會有幾個名/被人叫左另外一個名....好難估架:Q
(eg.妳個名在post 未必係"瑤瑤")

話時話....呢度吹水....會唔會又被delete架 ? :o

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 11:28 AM 發表

我呢到唔會用第二個名.....不過 d 人會用 Yiu Yiu or YY ...都係我......;P  
哦....咁都容易d:victory:
(咁係第度妳用過咩野名) ?

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-17 11:50 AM 發表

我好專一...無去第二度.....只有 HKTTF... (賣下廣告先)
我都係....:)

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-22 09:25 PM 發表
:Q
咩野遲到呀 ? :)
返工遲到 ? 咁咪要請d同事食飯 ? :o

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-22 09:31 PM 發表

係呀...返工遲到.....今日唔抵呀....搭唔上果部 lift....
不過一人有一次 quota ...唔可以再遲啦....:Q  
hehehehe....妳而家仲唔返屋企, 聽日又唔驚遲到咩 ? ;P

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-30 11:58 AM 發表
由於近期吃得太多..肚腩都跑出來了......
昨天臨睡前, 做了一會 sit up....很久都沒有做了.....還好....
大家有無同感..就是...一分鐘其實好易過...但做一分鐘 sit up 就感覺時間很長很長......:L
我而家隨時都仲做到一二百吓喎....:o

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-30 12:04 PM 發表

我做 廿 零 三十 下都想死.......:L  
咁....需唔需要教練 ? ;P

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-30 12:10 PM 發表

乜呢 d 都要教練家咩??? :o  
當然要啦, 做得唔啱, 會整傷妳條22吋腰架 !

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-1-30 12:21 PM 發表

可大可小......:lol
有 d 神秘感好 d......
唔使講....下次我度一度就一清二楚:lol

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-2-14 09:53 AM 發表
我唔要天真......:Q
妳唔要天真 ? 唔通妳要傻 ?

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-2-22 09:53 PM 發表

本身就是有點傻氣......  
咁妳而家決定左做"天真"定係"傻"先....?
不過妳10:00pm仲唔放工....(我覺得係傻囉)

發新話題