發新話題

【太陽之子】乒匯 版主

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-5-26 10:37 發表

你個腦剩係識得諗呢d野??
佢個腦唔夠位裝其他野la...

昨日和朋友去左睇<沖天救兵>,原本以為套戲係有好多好多笑位,可以個幾鐘不停咁笑聲飽.....

但原來也有令人感動的情節,一開始使有一段沒什麼旁白既愛情故事,簡單描述左卡叔和太太的快樂,及老婆離世時的痛苦; 雖然沒有旁白,但兩夫妻之間的情感表現得細膩真摰.....

然後講述卡叔如何和小飛歷盡艱辛,實現太太的志願,,,,,及如何拋開包袱,珍惜眼前擁有的人和事

這套戲,令我感受良多

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-8-2 20:22 發表
昨日和朋友去左睇,原本以為套戲係有好多好多笑位,可以個幾鐘不停咁笑聲飽.....

但原來也有令人感動的情節,一開始使有一段沒什麼旁白既愛情故事,簡單描述左卡叔和太太的快樂,及老婆離世時的痛苦; 雖然沒有旁白 ...
我都感受到!可惜呢個world好多人都唔識珍惜眼前人, 只懂埋怨, 只懂爭吵.........

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-8-2 20:28 發表

我都感受到!可惜呢個world好多人都唔識珍惜眼前人, 只懂埋怨, 只懂爭吵.........
我很羡慕主人翁,能和他心愛的人長相廝守,過著小康生活,最終還有勇氣不顧一切為愛侶實現夢想

最近打球的感覺總是不太好,反應都慢了.....很想多點練習

唉,前日係體育館量體重,一睇之下有驚人發現
我比一年前重左接近二十磅......

難怪最近打波好似唔想郁,打一板波都好似好攰咁

我成日迫D學生練體能,睇黎自己都要一齊練

``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

晒光亮多左, 是容易重左
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 太陽之子 於 2010-8-20 14:04 發表
唉,前日係體育館量體重,一睇之下有驚人發現
我比一年前重左接近二十磅......

難怪最近打波好似唔想郁,打一板波都好似好攰咁

我成日迫D學生練體能,睇黎自己都要一齊練
廿磅 係唔係野XX D湯水太好飲, 唔覺唔覺就愈食愈多

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2010-8-20 14:15 發表
晒光亮多左, 是容易重左
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

發新話題