發新話題

【九龍塘歌街體育館基本功練習+計分球局】10月18日(星期日) 12:00~14:00(已book場)

【九龍塘歌街體育館基本功練習+計分球局】10月18日(星期日) 12:00~14:00(已book場)

地點:歌和老街壁球及乒乓球中心 - 九龍塘歌和老街17號 (電話:23374392)
時間: 12:00~14:00         (12:00~13:00練波,13:00~14:00循環比賽,1盤過11分,勝者做莊:最多1個round)
台號:  球場編號  5
費用: 到場人數平分(21蚊x2個鐘/人數)
技術要求: 正,反手攻球,拉弧旋球, 削球, 起碼搓到20零板以上
其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.DHS3星波供計分用3個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋3個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(有待改善)
弱點:反手差,基本功差(學習中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio T15+霸道+醉龍
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟妹妹
Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額4人:

1)Luban
2)
3)martinluk
4)kenfu

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2009-10-7 23:40

引用:
原帖由 防弧王子 於 2009-10-8 00:22 發表
我JOIN
好呀,王子哥哥加左你名啦

我 join     希望唔會悶親你~~~

引用:
原帖由 martinluk 於 2009-10-8 09:02 發表
我 join     希望唔會悶親你~~~
唔會, 友誼第一, 比賽第二,已加名
Luban's father

[quote]原帖由 防弧王子 於 2009-10-13 18:47 發表
Sorry果日

never mind
Luban's father

發新話題