發新話題

【深水步基本功練習+計分球局】10月10日(星期6) 19:00~21:00(已完結)

【深水步基本功練習+計分球局】10月10日(星期6) 19:00~21:00(已完結)

地點:深水步北河街體育館5/F

時間: 19:00~21:00         (19:00~20:00練波,20:00~21:00比賽,1盤過15分,勝者做莊)
台號:  壁球場  1 (有看台果間)
費用: 到場人數平分(21蚊x2個鐘/人數)
技術要求: 正,反手攻球,拉弧旋球, 削球, 起碼搓到20零板以上
其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.DHS3星波供計分用3個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋3個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(有待改善)
弱點:反手差,基本功差(學習中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio T15+霸道+醉龍
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟                              妹妹
Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額4人:

1)Luban
2)ttfei
3)ffaffa123
4)lanka2888

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2009-10-6 09:44

1盤過15分?

引用:
原帖由 ttfei 於 2009-10-5 22:47 發表
1盤過15分?
係呀,勝方做莊架 ,循環架麻

i join

how循環?

引用:
原帖由 ttfei 於 2009-10-5 23:30 發表
how循環?
1個輪住1個打,打完1round又1round,打到夠鐘為止lo

i join
but i think 深水步北河街體育館5/F   壁球場no.4 or 5  is better

引用:
原帖由 ttfei 於 2009-10-6 00:04 發表
i join
but i think 深水步北河街體育館5/F   壁球場no.4 or 5  is better" />" />
禽日check過,其他場都俾人book左 ,得返1號場係有看台果間壁球室 ,而家唔知有無人book左,要check
Luban's father

剛check過北河街1號場仲未有人book, 仲有無人要joint呢

1號場1號場  ok

引用:
原帖由 ttfei 於 2009-10-6 00:26 發表
1號場1號場  ok
OK,已經book左場啦 記得係壁球場1wo,有看台果間,之前好多人搞錯左唔識搵  

thx

push

仲有無人來打呀

有!我呀

引用:
原帖由 jacky92124 於 2009-10-9 23:01 發表
有!我呀
ok,已加名

sorry呀,我唔黎la!萬分致歉!

引用:
原帖由 jacky92124 於 2009-10-9 23:48 發表
sorry呀,我唔黎la!萬分致歉!
never mind

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-10-10 14:41 發表
me!我黎 不過你地好似去左打何文田 - -
趕到就來啦

發新話題