發新話題

【何文田體育館基本功練習+計分球局】10月10日(星期6) 14:00~16:00(已完結)

【何文田體育館基本功練習+計分球局】10月10日(星期6) 14:00~16:00(已完結)

地點:何文田體育館(九龍何文田忠義街一號  電話號碼 : 27627837)
時間: 14:00~16:00         (14:00~15:00練波,15:00~16:00循環比賽,1盤過15分,勝者做莊:最多1個round)
台號:  球場編號  5
費用: 到場人數平分(21蚊x2個鐘/人數)
技術要求: 正,反手攻球,拉弧旋球, 削球, 起碼搓到20零板以上
其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.DHS3星波供計分用3個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網2支
                        5.裝波袋3個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(有待改善)
弱點:反手差,基本功差(學習中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio T15+霸道+醉龍
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟                              妹妹
Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額4人:

1)Luban
2)跟阿叔的人
3)WA.D.C
4)hoiwa2007

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2009-10-6 09:42

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-5 01:24 發表
如果我知係冰個站落車我會去~~~我10歲
我往東涌啊,可唔可以俾路線土我?
機場巴 E21A 總站落 或
http://poi.mapbar.com/hongkong/MAPAXAZBFIQWCOXAZBZ

Luban's father

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-5 01:38 發表
join
港明,我係女,d波屎到唔可以屎@@
唔會滴滴仔掛

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-5 01:55 發表
我塊拍
覺得好唔好打呀?

LUABN仔好多球局啊~~~  要多支持支持!!

引用:
原帖由 exepatrick 於 2009-10-5 20:36 發表
LUABN仔好多球局啊~~~  要多支持支持!!
多謝Patrick哥哥支持

各位波友,已book場啦,請準時出席

呵呵....亞luban老豆,你好勤力幫仔仔搞波局...抵贊!!!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 poon 於 2009-10-6 02:04 發表
呵呵....亞luban老豆,你好勤力幫仔仔搞波局...抵贊!!!" />
多謝你poon , 看見佢球技同波品都有D進步,值得ge

引用:
原帖由 Luban 於 2009-10-6 02:09 發表

多謝你poon , 看見佢球技同波品都有D進步,值得ge
你仔仔有心機有興趣打就一定有進步!
有機會我都同佢打下至得!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 poon 於 2009-10-6 02:35 發表

你仔仔有心機有興趣打就一定有進步!
有機會我都同佢打下至得!
多謝poon哥哥,希望有機會指點下我Luban仔啦

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-6 22:36 發表
洗唔洗pm我個手提num俾你啊?
好呀,我pm左我daddy個手提俾你啦

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-8 22:41 發表
唔該...我只想港...我係女仔.....打唔打得?
男女老幼,總之唔係滴滴仔就可以來玩,唔好太介意啦,我同好多姐姐打過架啦

仲有1個位bo

I want to join,但我可能搓不到20零板以上.可以嗎??

引用:
原帖由 WA.D.C 於 2009-10-9 21:35 發表
I want to join,但我可能搓不到20零板以上.可以嗎??
無問題,唔係滴滴仔就ok啦

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-10 00:13 發表
唔係滴滴大有人在,得金小人ge?e個係一個好好ge球局 bo
4個人1張台2個鐘差不多啦

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-10 00:30 發表
天日順順利利打好e一場波
聽日順順利利做我ge執波仔,心滿意足lu

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-10 00:38 發表
執波仔?我c你個d post話你係識打bo,你唔打?
Luban仔打贏我,佢唔參我玩,我識講唔識打,打雜來je

引用:
原帖由 跟阿叔的人 於 2009-10-10 00:53 發表
o
有無人工ga你
你+油啊,俾個仔打贏爸爸
無人同許打就會參你玩ga啦
記帳je,大個仔至俾我啦,我地d老餅無物進步啦

發新話題