30 12
發新話題

【荔景體育館基本功練習+計分球局】10月4日(星期日) 13:00~17:00(已完結)

【荔景體育館基本功練習+計分球局】10月4日(星期日) 13:00~17:00(已完結)

地點:荔景體育館(葵涌荔景麗祖路60號    電話號碼 : 2744 5678)
時間: 13:00~17:00         (13:00~15:00練波,15:00~17:00比賽,1盤過15分,勝者做莊)
台號: 壁球場 1
費用: 到場人數平分(14蚊x4個鐘/人數)

技術要求: 正,反手攻球,拉弧旋球, 削球, 起碼搓到10零板以上
其他要求: 1.計分比賽後無論輸贏都要握手以表友誼第一  
                2.無論對手勁你幾多或差你好多,都要認真打
                3.當滴死或瀨網要舉手以示歉意
                4.可能有需要波友幫手計分或執波 

球局現有器材: 1.乒乓波約200個供練波用
                        2.DHS3星波供計分用3個
                        3.計分牌1個
                        4.執波網1支
                        5.裝波膠合2個
                        6.執波仔1個(Luban's father)

球局目的:
搵唔同對手互相切磋,磨練球技,學習調整心理質素,從而得到進步, 增進友誼, 友誼第一, 比賽第二

Luban仔簡介:
年齡:9歲
球齡:1年
優點:上進心強,肯學,肯思考,有波打就有無窮體力
缺點:脾氣差(有待改善)
弱點:反手差,基本功差(學習中)
喜好:打乒乓波,圍棋,摺紙,玩電腦遊戲
乒器: 1.Palio T15+霸道+醉龍
         2.TIBHAR V.SAMSONOV ALPHA+Bryce Speed+BOOST TC
曾經打過既對手: 6,7拾歲d阿伯,4,5拾歲d叔叔同阿姐,10~40歲d哥哥同姐姐仲有6,7歲d弟弟                              妹妹
Luban仔心聲:
各位波友你咪看我得9歲呀,我打得下架,有D大哥哥,叔叔都唔夠我打架,想練波搵我啦

名額8人:

1)Luban
2)HKCuber
3)VINCENTYAN
4)ffaffa123
5)woodymm23
6)hoiwa2007
7)大吉
8)makfs

本帖最近評分記錄
  • smallstar +10 開球局獎勵 2009-10-6 09:41

Hi Luban pa,

How are you now? I think little Luban has become a good player under your effort.

The location is not too suit for me, but I really hope that we can play the games in the coming future.

Kenneth

小以信都玩圍棋, 不如下次一邊打波, 一邊下棋
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 葉開 於 2009-9-30 12:26 發表
Hi Luban pa,

How are you now? I think little Luban has become a good player under your effort.

The location is not too suit for me, but I really hope that we can play the games in the coming fut ...
Dear Kenneth,
many thanks, Luban had little bit improved. hope Luban can play with you next time in SSP again.
Luban's pa

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-9-30 12:54 發表
小以信都玩圍棋, 不如下次一邊打波, 一邊下棋
好野 ,就咁話啦

引用:
原帖由 VINCENTYAN 於 2009-9-30 14:58 發表
雖然我經常輸給你,但我會接受挑戰。hehe
Vicent哥哥有時你都贏我啦,友誼第一, 比賽第二

最衰咁遠.....
話時話,LUBAN你打官塘打成點?
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

小朋友都帶頭攪球局 , 值得敬佩 !!

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-9-30 17:04 發表
最衰咁遠.....
話時話,LUBAN你打官塘打成點?
我第2輪就輸左啦brian1115哥哥

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-9-30 17:47 發表
小朋友都帶頭攪球局 , 值得敬佩 !!
daddy幫搞架 ,不過我真係好仲意打乒乓波囉

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-9-30 17:41 發表
!!!!!!!我想打 但係驚實力差好遠 我學左8個月波 見你學左1年 吾夠打 -_-
唔可以咁比個wo , 搓到10零板就來打啦 ,講明係練波家嗎,咁先有進步架wo唔好咁介意輸贏啦

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-9-30 20:08 發表
ok 2日前話你知去吾去
哦,知道

真係好佩服...咁細個就開球局...我連這個勇氣都未有...不過我有時星期五晚上都會去荔景體育館...如果得既打返2場....

引用:
原帖由 凝聚 於 2009-9-30 23:49 發表
真係好佩服...咁細個就開球局...我連這個勇氣都未有...不過我有時星期五晚上都會去荔景體育館...如果得既打返2場....
好呀,來啦

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-10-1 08:41 發表
" /> 不過我好大汗 水浸都似
荔景d冷氣好勁架,上次都凍親

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-10-1 12:18 發表
!!!!!! 吾得 我打親咩體育館都水
咁你肯定好肥架la ,要多d打波減下肥至得啦

book左場啦

引用:
原帖由 ffaffa123 於 2009-10-2 19:21 發表
你又知 其實我實係好肥 不過相對有d肥過我都冇流得咁勁
我都只係160磅 高1.8m
wa,好高wo

1.8m 都話矮 , 我咪係侏儒

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-10-3 12:06 發表
1.8m 都話矮 , 我咪係侏儒
係呀,對比上來我簡直係只蚊仔

30 12
發新話題