發新話題

我在深圳石岩鎮被人打荷包

我記得猫兄都曾經在深圳俾人打荷包,
看來大陸真的很多扒手,小心小心!

大陸D人偷野真係好勁
哈哈`^^...我要創造奇跡~

深圳有些地方(如東門), 出入要小心些!!! 失錢事小, 人傷事大!

你有無買家居保險?  如果有, 你不妨看看份保單, 有一項可能係全球財物保障 (類似名字), 你可能可以claim保險, 因為我都有差不多經驗

香港同深圳是兩個細界 , 石岩是鎮仔 , 要加倍小心 , 同情閣下的[ 糟 ]遇

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-9-25 10:07 發表
香港同深圳是兩個細界 , 石岩是鎮仔 , 要加倍小心 , 同情閣下的[ 糟 ]遇
就係食飯時要出去食(算係市中心過馬路時)就比人偷左

引用:
原帖由 乒乓小風 於 2009-9-25 06:37 發表
喺深圳一定要小心, 香港多咗人搵唔到食; 有多咗 扒手 傾向, 一樣要小心!

現在家等同事救濟

快D返香港.....

我昨天在廣州塔巴士, 都唔敢訓. 手拿住手机, 身份證放前面. 錢分開放.......總知大陸偷手超多...到到都是
不過我上次只唔見 RMB200 左右. 因為每次上大陸我都只帶身份證同回嫏證. 錢也只有 數百元. 一定不會多.
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-9-25 11:17 發表
我試過在深圳飲酒飲大了 開車在十字路口訓敎比人拿走了車上的手提電腦
忠告你一句:最酒駕駛 ...危害自己和別人生命

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-9-25 11:17 發表
我試過在深圳飲酒飲大了 開車在十字路口訓敎比人拿走了車上的手提電腦
你都幾危險下喎....
o( ^ (00) ^ )o

好在有身份證,
可以快d返到香港!!
o( ^ (00) ^ )o

小心呀

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-9-25 08:08 發表

我明明雙手抱住陪notebook訓敎都比人拿走了
或者個賊以為你抱咗個notebook送俾佢!

引用:
原帖由 kei 於 2009-9-25 06:41 發表
你有無買家居保險?  如果有, 你不妨看看份保單, 有一項可能係全球財物保障 (類似名字), 你可能可以claim保險, 因為我都有差不多經驗
查過公司乜鬼都無買,祗有勞保,今次要同公司算賬

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-9-25 11:58 發表

色妳後冇最家了
有關係咩?

發新話題