28 12
發新話題

【ele1214】學界區版主

等我都講下我既先
作者:ele1214
當我3年班的時候..我在一次大掃除時拾到一塊乒乓球板...從此便愛上乒乓球了
記得那時我是用紅相喜一星的..每天總愛同老豆到樓下石台打波
打佐冇耐..學校有個級際比賽
我滴下滴下便贏了4年級組的冠軍...因此..老師也選了我成校隊
在校隊..10個有9個成員都勁過我..於是我便不在樓下同老豆打波..成日同校隊打波..
我地校隊有一位好勁的選手..有一日..我同佢打波的時候..佢叫我唔好再用紅相喜一星
但係我就話唔得..因為太有感情了..但係唸唸下..我最後都換了板..不過..係3星-0-
之後佢都話3星唔好..不過我話好貴..所以死都唔換..
又過佐一排..我呀媽見我好喜歡打乒乓球..便幫我請了教練..教練還幫我整了塊板tim...係塊butterfly firehand+狂3+cj8000
衣塊板我打佐成年呀
於是我便學會了正手攻球等技術..
到了5年班..我仲做佐校隊正選呢

但是學界的成績還是第1場就輸
到了6年級...已進步不少..記得在6年級時我參加學界
單打還入了8強呢
到了中1..上佐乒友天地..
識佐好多波友..於是便經常約他們打波...進步神速..
還學識周圍去打波之前我只係石台同學校打波  
還在有些比賽中拿得''張''項
然後就是現在了
[完]

ele1214

當我上乒友天地時
為什麼我會知道有乒友天地衣樣野呢?
就是我一位同學介紹比我的
我個同學在乒友天地網名叫做ele1215
所以我便叫做ele1214啦
係咪好無聊呢?

高興有幸同各位一齊交流:D

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-20 02:51 發表
ele1214  ...你個 blog 發霉了
push下先:lol

見冇人回又要我up= =''
我張我日記d野放洛黎先xd

星期6..番球會打波..
果日1樓有網聚@_@
所以就有人陪我番球會^^
同陳建行同施子一齊答車^^
- -遲到..罰做廿下push up..然後又練體能..累死= =''
走果陣同ben叔..jo..傻仔..陳建行..施子..kailok一齊走@_@
好少咁熱鬧@@
一齊去又一城食飯@_@
之後成班人一齊番屋企..都幾好玩@@
星期日..去佐天瑞打波..多謝梓軒哥請我飲拉昔xdd
緊勝3:2 xdd
死人憎傑唔比錢..19蚊!記住先!
之後夜晚去佐黃金海x食飯@_@
超好味呀@@
夜晚去佐呀媽屋企住..係賞湖..正呀..星期一係天水圍番學..行過去1分鐘都唔洗..係隔離@_@
今日..陸運會@_@
我跑1500..一開波就1500啦..有10個人跑..4個form2..6個form1..
我一開波頭兩個round都包尾!
之後人地開始累我就繼續跑..過佐3個-0-
之後點知最後都比人追番..
最後排第8炸-v-好廢>v<
3個form2拎曬1,2,3..我超廢囉>v<
哈哈..今日工作人員..可以周圍行@_@正!
lunch同kk..方包..梁偉亮食飯-v-
食大快活@_@
食完就番番去運動場..睇啦啦隊練習-0-
走果陣..答輕鐵啦..
點知黎沛充佢地唔轉西鐵-v-on居-0-
答輕鐵= =''

引用:
原帖由 ele1214 於 2007-11-26 18:31 發表
見冇人回又要我up= =''
我張我日記d野放洛黎先xd

星期6..番球會打波..
果日1樓有網聚@_@
所以就有人陪我番球會^^
同陳建行同施子一齊答 ...
嘩, 乒乓領着您衣食住行! 好感人呀!:'(

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-11-26 23:51 發表

嘩, 乒乓領着您衣食住行! 好感人呀!:'(
有咩咁感人:L

引用:
原帖由 hkttf 於 2007-11-27 13:01 發表
ELE1214 開翻個論壇比你啦
ha?
我想知道發生咩事
thx:)

繼續up下先
我換佐塊ye呀@@
因為琴日陸運會所以今日唔洗番學
衣家悶死我呀:Q

USE IT ALREADY:lol

引用:
原帖由 ele1214 於 2007-11-27 08:54 發表

有咩咁感人:L
有一種正氣, 純品男的感覺!:lol

引用:
原帖由 ele1214 於 2007-11-27 09:38 發表
繼續up下先
我換佐塊ye呀@@
因為琴日陸運會所以今日唔洗番學
衣家悶死我呀:Q
但聽日返學您又唔知醒!:time:

引用:
原帖由 feideepking 於 2007-11-27 21:03 發表

但聽日返學您又唔知醒!:time:
知醒bor@@:lol:lol:lol

- -
上次我丙團輸佐比個長膠
咪覺得有小小唔開心囉

咁慘:Q
我今日去佐比賽呀
輸佐比個乙組:Q

【版主意見】: 唔該壇主比我做番中學學界區板主ok ( 攪掂)

比我做番中學學界區板主ok?:victory:比我做番中學學界區板主ok?

學界討論區

有d區例如黃大仙已經開始打
唔知你地有冇人打佐呢?
打佐既分享下你地既戰果啦
未打既又會幾時打呢?我屯門區係1月打:loveliness:

故事分享
一碗湯麵
> 這個故事我第一次到日本北海道有聽說過,日本導遊一邊說還一邊掉眼淚,導遊說完
全車的女生都哭的唏哩花拉的喔。
>
> 這是一個真實的故事,故事名稱我們叫它做一碗湯麵。
>
> 這個故事是十五年前的十二月三十一日,也就是除夕夜,
> 發生在日本札幌街上一家「北海亭」的麵館裡。
> 除夕夜吃蕎麵條過年是日本人的傳統習俗,因此到了這一天,
> 麵館的生意特別好,北海亭也不例外,這一天幾乎整天都客滿,
> 不過到晚上十點以後幾乎就沒有客人了,平時到凌晨,
> 街上都還很熱鬧的,這一天大家都早一點趕回家過年,
> 因此街上也很快就安靜下來。
>
> 北海亭的老闆是個憨憨傻傻的老實人,老闆娘倒很古道熱腸, 待人親切。
>
> 門輕輕被拉開,一個女人帶著兩個小男孩走進來,
> 兩個孩子大約是六歲和十歲左右,穿著全新的一模一樣的運動服,
> 那女人卻穿著過時的格子舊大衣。
>
> 「請坐!」
>
> 聽老闆這麼招呼,那個女人怯怯的說:「可不可以..
> 來一碗..湯麵?」背後的兩個孩子不安地對望了一眼。
> 「當然....當然可以,請這邊?!」
> 老闆娘帶著他們走到最靠邊的二號桌子,
> 然後向廚臺那邊大聲喊著:「一碗湯麵!」
>
> 一人份只有一團麵,老板多丟了半團麵,煮了滿滿一大碗,
> 老闆娘和客人都不知道。母子三人圍著一碗湯麵吃得津津有味,
> 一邊吃,一邊悄悄地談著:
>
> 「好好吃喲!」哥哥說。「媽,您也吃吃看嘛!」
> 弟弟說著,挾了一根麵條往母親嘴裡送。不一會兒吃完了,
> 付了一百五十元,母子三人同聲誇讚:
> 「好香...好棒..真好吃...!」
>
> 「真好吃,謝謝!」並且微微了鞠了一躬,走出麵館。
> 「謝謝你們!新年快樂!」老闆和老闆娘這麼說。
>
> 每天忙著忙著,不知不覺很快地又過了一年。
> 又到了十二月三十一日這一天;
>
> 迎接新的一年,北海亭的生意仍然非常興旺。
> 比去年除夕夜更忙碌的一天終於結束了,過了十點,
> 最後一個客人走出麵館,老闆娘正打算關店的時候,
> 店門又再一次輕輕地被拉開,走進來了一位中年婦人
> 另外帶著兩個小孩。老闆娘看到那件過時的格子舊大衣,
> 馬上想起一年前除夕夜最後的客人。
>
> 「可以不可以....給我們煮碗......湯麵?」
> 「當然,當然,請裡邊坐!」
>
> 老闆娘一邊帶他們到去年坐過的二號桌子,
> 一邊大聲喊:「一碗湯麵」老闆一邊應聲,
> 一邊點上剛剛熄掉的爐火。「是的!一碗湯麵!」
>
> 老闆娘偷偷地在丈夫的耳朵旁說著。
> 「喂,煮三碗給他們吃好不好?」
>
> 「不行,這樣做他們會不好意思的。丈夫一邊這麼回答,
> 卻一邊多丟進半團麵條到滾燙的鍋子裡,
> 站在旁邊一直微笑著看著他的妻子說:「你看起來挺呆板的,
> 心地倒還不錯嘛!」丈夫默默地盛好一大碗香噴噴的麵
> 交給妻子端出去。
>
> 母子三人圍著那碗麵,邊吃邊談論著,
> 那些對話也傳到了老闆和老闆娘的耳朵裡。「好香..好棒..
> 真好吃....!」「今年還能吃到北海亭的麵,真不錯!」
>
> 「明年能夠再來吃,就好了....!」吃完了付了一百五十元,
> 母子三人又走出了北海亭。「謝謝!祝你們新年快樂!」
> 望著這母子三人的背影,老闆夫婦倆反覆談論了些久。
>
> 第三年的除夕夜,北海亭的生意仍然非常的好,
> 老闆夫婦彼此忙到甚麼都沒時間講話,但是過了九點半,
> 兩個人開始都有點不安了起來。十點到了,
> 店員們領了紅包也回去了,主人急忙將牆壁上的價目表
> 一張一張往裡翻,把今年夏天漲價的:「湯麵一碗二百元」
> 那張價目表,重新寫上一百五十元。
> 二號桌上面,三十分鐘前老闆娘就先放上一張:
> 「預約席」的卡片。好像有意等客人都走光了才進來似的,
> 十點半的時候,這對母子三人終於又出現了。
> 哥哥穿著國中的制服,弟弟穿著去年哥哥穿過的稍嫌大一點的夾克,兩個孩子都長多,母親仍然穿著那件褪了色的格子布舊大衣。
>
> 「請進!請進!老闆娘熱情的招呼著。
> 「麻煩....麻煩煮兩碗湯麵好不好?」
> 「好的,請這邊坐!」
>
> 老闆娘招待他們坐到二號桌,趕快若無其事的將那
> 「預約席」的卡片藏起來,然後向裡面喊著:「兩碗湯麵!」
>
> 「是的!兩碗湯麵!馬上就好了呦!」老闆一邊應聲, 一邊丟進了三團麵進去。
>
> 母子三人一邊吃麵,一邊談著話,看起來很高興的樣子。
> 站在廚臺後面的老闆夫婦跟著感受他們的喜悅,
> 內心也跟著喜悅起來。
只係part1
大家可以追埋part2同part3@@
同大家講定先
part2同part3好睇好多:lol

28 12
發新話題