發新話題

人家的現代笑話

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

人家的現代笑話

本人在 2008 年 3 月買入了一部 X 舟( Hase x ) 電腦,在 7月尾壞了,( 死因 - 突然完全沒有畫面 ) ,估計死 display 咭
但check 因為有三年保養所以就立即拿去修理啦
問題來啦  -
1, 按保養單地址揾上去 , 原來己搬了,但我在上去時亦己打電話去 re-cfm, 但竟然連搬了也沒有講 ok 算
2, 上去所謂新地址,大獲‘所謂新地址“ 竟連公司牌头都無,揾到入到去此所謂公司祇有 4 個人一眼睇晒
    其中三個根本就應祇是運輸,眼見此三個人祇是點貨,祇有一个所謂織員做嘢
    真的不似一間電腦公司
3, 到收妥電腦,此”織員“ 講要整兩至三个星期, 我唯有一直follow up 修机進度
    但一直部都沒有明確回覆,直至今天 此”織員“ 終於 發揮其小宇宙,
    妙答 -
    我 - 小姐我部電腦整成點,幾時可取回呢?
    織員- 因你部電腦我們在 check 後 發現還未有零件,所以我哋還未 send 上廠整
    我 - 唔係卦,早前你哋又話唔知,現在又話無零件整,感即是幾時整好
    織員 - 唔知架,等有零件啦,
    我 - 吓感即是幾時有
    織員 - “ 林” 你等多倆个星期啦
    我 -  吓感究竟我部机壞咩呢
   織員 - 我又唔知壞咩,我衹係知你部机無零件整。
   我 - 吓唔係卦,你講咩啊,你又話我部机無零件整,又話唔知壞咩,又話部机未 send 上廠整,
   又再話等多倆个星期, 究竟边句真架。????
    織員 - 我都唔知甘多,你明天 11:30 打電話來問師傅。

各位 borther 你哋自己 commnet

---------
好笑之處:
(1) 幫襯'搞鬼'品牌遇到獨特售後服務
(2) 敘述時多錯別字

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-8-12 19:45 發表
支持
愛早角, 用角貨?!

which品牌呀??

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-8-12 19:57 發表

超杰.超能.銀河 987,狂
Ching, 咁最好以照片展示一吓喇!

引用:
原帖由 ncc321 於 2009-8-12 20:14 發表
[quote]原帖由 feideepking 於 2009-8-12 23:38 發表

Ching, 咁最好以照片展示一
請到二手區
最好就喺一幅相片裡展示咁多塊板喇!

發新話題