33 12
發新話題

呢期好少寫食誌......(自助餐)

呢期好少寫食誌......(自助餐)

呢期做到死下死下, 食左乜都唔記得. 見口淡淡, 寫番個先!!

今晚黎到灣仔一間酒店食自助餐. 有幾樣野吸引我. 啤啤係其一.

生蠔係其二....................

幾新鮮既開鮮. 而家既 Buffet 較難食到啦.

燒烤類................同埋印式薄脆.            

主要其實係黎食佢...........琵琶蝦. 大隻, 鮮甜, 似足食龍蝦咁

生果啊.......菠蘿唔酸wor................ok

甜品款式唔算多, 但係質素唔錯.              

雪糕啊. 晏左食, 所以無晒朱古力味, 唯有放多D朱古力醬啦.

又蠔又蝦好'補身'喎!

引用:
原帖由 44_66 於 2009-8-5 09:54 發表
王兄 , 價格如何 ? 底吾底食 ?
抵食!! $268 一位. 之前我唔知嚮邊度整左張Coupon. 計計埋埋. 平均每人都係$220.

最正係, 果D琵琶係無停過, 一路燒, 一路拎都得.

生蠔唔係超靚, 但起碼新鮮.

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-8-5 09:40 發表
又蠔又蝦好'補身'喎!
蠔, 我愛吃熟多一點, 但蝦, 就多多都食到!!

放心, 啤酒可以解熱!!

引用:
原帖由 防守王 於 2009-8-5 06:32 發表

蠔, 我愛吃熟多一點, 但蝦, 就多多都食到!!

放心, 啤酒可以解熱!!
好, 平衡返!

openrice 既 coupon 用唔用得, 信用咭有冇優惠.
睇相d 食物幾好質素,
仲有兒童乜野價錢 , thx

最鍾意見到人地食完好野既post,
keep on!!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 44_66 於 2009-8-5 10:05 發表

@@" ...... 冰間酒店呀 ?  吾都巧有興趣喎
之前叫做世紀酒店....榮華酒樓對面!!

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-8-5 10:56 發表
最鍾意見到人地食完好野既post,
keep on!!
之前成日出去食完post野....呢期減緊肥, 食少左囉.

wow~~~好正咁wor

引用:
原帖由 防守王 於 2009-8-5 11:06 發表

之前成日出去食完post野....呢期減緊肥, 食少左囉.
所以呢排我肥左,
哈哈!!
o( ^ (00) ^ )o

回復 17# 的帖子

食自助餐係減肥既人死敵, 但又愛又恨既野........真係好難講.

引用:
原帖由 44_66 於 2009-8-5 12:56 發表

王兄咁 FIT 仲玩 減肥
你就fit....丁四!!

引用:
原帖由 防守王 於 2009-8-5 08:33 發表
呢期做到死下死下, 食左乜都唔記得. 見口淡淡, 寫番個先!!

今晚黎到灣仔一間酒店食自助餐. 有幾樣野吸引我. 啤啤係其一.
http://f20.yahoofs.com/hkblog/dd ... /ap_200908050820571 ...
靜係得海鮮??
仲有無其他肉食??
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

回復 24# 的帖子

有肉食. 一般出面有既都會有. 但係海鮮係貴價野, 梗係食左先講啦.

33 12
發新話題