發新話題

(會考)今年會考出13位10優生.........

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

(會考)今年會考出13位10優生.........

考評局公布今年會考整體成績.今年有13人考獲十優佳績.另有42人孝獲九優成績.全港8萬2千名日校考生中.56000多人考獲升讀預科最低要求.但中六學額就只得33000多個.即有23000人符合基本要求而無法升讀.中英文科採用水平參照評分.中文方面.日校考生考獲2級預科最低要求的.有百分之74.6較去年下降0.4個百分點.英文科考獲2級的日校考生.則有百分之69.1.較去年上升1個百分點.另外今年有6300多名考生.成績是(零)分............

就快藝人無呢個活動喇!

謝安琪與會考生打氣加油

一眾歌手為2009年一班會考生支持打氣,並紛紛送上祝福,並寄語一眾會考生的路都不一樣,讀書的成績也不代表一輩子的成就,最重要是知道自己的興趣及專長,擁有良好的價值觀,一路上為自己加油,增值。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

我都係ar ~ ^^放榜=p

祝大家好運....
希望大家搵到理想既前途呀

希望你地能放鬆心情,
個個有好成績啦!
o( ^ (00) ^ )o

會考只是人生其中一個階段...
條條大道通羅馬

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-8-4 18:50 發表
會考只是人生其中一個階段...
條條大道通羅馬
支持! 會考成績唔代表乜嘢(但係一定要有參加), 成績好時先勤後惰仲衰; 會考成績差條路係兜大d, 但係如果識知恥近乎勇, 之後讀什麼學院(當然唔好讀貴價私專喇), 不斷參加不昂貴的考試(如: 會計), 什麼什麼職業試(無讀大學就唔好諗死做一個行業), prepare好就見乜考乜(當然唔好亂考貴試喇), 除非由公司付款), 命中率九成以上, 以後就幾安全吓喇... ...

會計試都好貴架~~~~
e.g: ACCA, etc~

哈哈哈..估吾到今年咁多合升上中六既資格
都有多過5成人數呀
會吾會其中一個係我xd

引用:
原帖由 skyer 於 2009-8-4 19:17 發表
會計試都好貴架~~~~
e.g: ACCA, etc~
係, ACCA貴, 考鬼咁多卷考到死添, 呢種試擺明有非平價工做先考!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-8-4 19:18 發表
哈哈哈..估吾到今年咁多合升上中六既資格
都有多過5成人數呀
會吾會其中一個係我xd
你咁都提出, 證明挺有信心喇, 預祝你成功!

估唔到我學校都有十優生!!!!!!!!
※※§§§§§§▽▼▼▼▼▼□◇◆◆

引用:
原帖由 superplayer@ssc 於 2009-8-7 08:57 發表
估唔到我學校都有十優生!!!!!!!!
請問你讀邊間學校....

發新話題