79 1234
發新話題

【2008 元旦盃】2008年1月1日 (星期一) 12:00-6:00pm 歌和老街

團體賽會否以地區性進行, 每區最多出兩隊
本帖最近評分記錄
  • tko +5 thank you for your advice, we will consi 2007-10-30 16:50

會否由呢個比賽開始, 打後的無論區域性或大圍性o既比賽都計分, 做出一個 HKTTF o既排名, 哈哈:lol
本帖最近評分記錄
  • tko +10 Thank you for your IDEA! 2007-10-31 02:40

引用:
原帖由 Mao 於 31-10-2007 02:25 發表
good idea....但建議由 2008年才開始
贊成
呢個比賽係o係今年12月29, 30, 31日
所以係啱啱好

HKTTF 元旦盃 - 排名計分

Message from 羅殺
由第一屆HKTTF 比賽(12月底) 開始打後所有比賽均會計分, 唔知大家意見如何 ? 請多多提出你的宝貴意見

引用:
原帖由 tko 於 31-10-2007 02:41 發表

very good idea, 但要詳細研究點計分!
為免影響原題, 已開了新標題作日後研究計分意見收集

HKTTF排名榜計分意見收集

為免太複雜, 可參考一級方程式賽車之計分方法, 以積分形式

第一名 +18
第二名 +14
第三名 +10
第四名 +9
第五名 +8
第六名 +7
第七名 +6
第八名 +5
參加者 +1
棄權者 -1

單一個比賽第一名共有19分

若以乒總計分方法實計死人
所以建議以簡單清晰為主

有64人咁多就好玩了,
仲勁過d 區賽, 區賽都係得32人
我地呢個HKTTF 比賽有64人
一個字. ........勁:victory:

[quote]原帖由 香港乒乓球論壇 於 16-11-2007 16:36 發表

你唔做我都會拿支 Gun 對住你做
cool

話咁快就32人, 諗起都興奮
本帖最近評分記錄

由呢個比賽可以見到
此論壇已經踏出成功的一步:victory:

再加多個 食旦奬 鼓勵下我:lol

咁快就滿, 非同少可
弓起弓起

我都要加把勁先

引用:
原帖由 44_66 於 19-11-2007 10:37 發表

打 醉波 :loveliness:
高手

咁就整番個競猜遊戲
睇下邊個估中一二三名喇
估中加分( just for suggestion, not cmfd):lol

第一屆 HKTTF 乒乓球單打排名賽 - 競猜遊戲 (估中有分加)

第一屆HKTTF 單打排名賽競猜遊戲

• 每人限估五名選手 (例 : tko, topgun, 44_66, 小過童, 輝sir)
           估中冠軍 +30
                     亞軍 +15
                     季軍 +10

• 若估中兩名, 分數則為2 [例如估中冠軍及季軍, 分數即是 (30+10)x2=80分]
  • 若全中, 分數則為3倍 [即是 (30+15+10)x3=165分]:lol

• 在此聲明此貼並非鼓勵賭博, 只是考考大家眼光
  • 香港乒乓球論壇保留最終決定權

PS. 截止競猜時間為 12月31日23:59分, 最好等個分組LIST出左先估, 估中機會大好多

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 20-11-2007 10:20 發表
你再開一個 post, 點計法你決定
thank you
已post:lol

我估係神秘嘉賓

引用:
原帖由 bartender 於 20-11-2007 18:11 發表
MARTIN & 留位, 因為呢0係個報名list 到都見到兩個名,易中d;P

其實依家好難估,最好出左(分組)排位表先,再買份專業同老伍刨吓,再問吓 將機,吾鬆 先估相信會準d:P
無錯!!
所以我都係等個分組LIST 出左先估,

79 1234
發新話題