發新話題

[是非] 琴日西貢區區賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動

引用:
原帖由 氣寒西北 於 2009-6-30 10:45 發表
以後唔好比的人打氣
咁又唔得喎!
無左team work精神!
o( ^ (00) ^ )o

為人父母更應明白,"幼吾幼以及人之幼"的道理。
約 翰 一 書 4:20 人 若 說 我 愛 神 , 卻 恨 他 的 弟 兄 , 就 是 說 謊 話 的 ; 不 愛 他 所 看 見 的 弟 兄 , 就 不 能 愛 沒 有 看 見 的 神。

個小朋友真係勁..咁都拎到黃牌
香港既才判係依方面已經算係唔系捉得太嚴..
咁佢都食到牌..

引用:
原帖由 Ray 於 2009-6-30 09:24 發表
其實我也怕小朋友因此做一些更傻的事.
從第二局開始, 小朋友便一邊打一邊哭. 其實比賽是否應該放棄呢 ?
打到第五局后, 小朋友更咆哮, 又急澡, 更要在對方的啦啦隊的壓力下打埋余下的比賽
最后輸 4:3. 細分 11:8. ...
由於事故關係,小女未能出席今晚的賽事,故未能與ray兄討論比賽心得,見諒.
小小的個人意見是,叮囑小朋友集中比賽,只需留意對手,自己,球,充其量望一望自己教練席,出面死人塌樓,與你無關.
不要將勝負放在第一位,只要小朋友將學的東西,用在球場,於願矣足了.

引用:
原帖由 mankit 於 2009-6-30 11:22 發表

由於事故關係,小女未能出席今晚的賽事,故未能與ray兄討論比賽心得,見諒.
小小的個人意見是,叮囑小朋友集中比賽,只需留意對手,自己,球,充其量望一望自己教練席,出面死人塌樓,與你無關.
不要將勝負放在第一位,只要 ...
其實講就容易呢,相信咁細既小朋友一定唔識咁諗的,何況大人以至職業球員比賽都容易受到周圍氣氛影響,何況是未見過大場面既小朋友吧?,而且小朋友畢竟是小朋友,思想沒有這樣成熟
我也很相信如果事件屬實的話,輸的那位小朋友一定會留下不好的陰影,
那個小朋友哭住咁打,也不放棄,其實已經好叻...

其實點解要喊呢?
如果我會同裁判(/長)投訴...
因為場外既騷擾對參賽者有好直接既影響

一個裸女在街祼跑, 街邊阿伯在旁打氣高呼"除3, 除3"
一個為情自殺的青年在天台企跳, 樓下師奶大叫 "跳就快d啦, 唔好阻往地球轉"
荷蘭列卡特同德國和拉在足球比賽中鬥放飛劍, 在場球迷高呼打佢打佢, 並觸發雙方球迷打鬥.
一位兒童球員情緒失控, 旁邊的人仕竟然撥火, 你地知唔知做緊乜野呀?

其實對於影響比賽球員的現場觀眾,裁判可唔可以求要佢地離場的呢?

哪個球會有咁大班啦啦隊?

第一, 第二 有好大分別嗎?

勝之不武!!

小朋友始終比賽經驗小D~
面對咁大壓力真係好辛苦~

我個人對事件感到非常之振驚同奮怒!!!

我個人對事件感到非常之振驚同奮怒!!!

引用:
原帖由 abc123 於 2009-7-8 00:28 發表
雖然係話個小朋友得10years old,,但係咁又點?
參加比賽就係要有體育精神架拉,,
人地同對方打氣同個小朋友有咩關係?
d人話咁樣嚇親個小朋友跟本係個籍口,,
如果係咁5服氣既話你5叫你成班人幫你打氣?
咁5受得呢d氣 ...
我唔同意你所講所謂(人地同對方打氣同個小朋友有咩關係),
這是關乎球品與修養的問題
你支持的那方得分, 你拍掌你歡呼,
但你有冇考慮該分是不是主動得分呢?
如果對方開波開出界或開落網, 你同樣地歡呼,拍手
咁是否體育精神呢, 對方情緒是否比你們牽動呢?
似乎又些勝之不武o咼!

ABC兄,言下之意,見到老弱婦兒跌倒,不但不用扶之,更可加以一踏,成因為是他們自己的錯;歪理如此,烏乎哀哉!

果班人(觀眾)跟本冇資格參與乒乓球,如果人人都好似佢地咁香港乒乓球就肯定玩完

e班人一向係將軍澳打波,聽人講佢地球品好似唔太好但想唔到今次發生咁ga事連細路都恰~~~唉....唔好打波la,咁ga人唔識咩係體育,冇資格玩體育,去打交算lA

發新話題