發新話題

[是非] 琴日西貢區區賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
我只感覺兩個小朋友都好可憐, 比賽觀眾的壓力太大. 小朋友受不了.
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 廠長 於 2009-6-29 12:51 發表
我所知的後半部,小朋友已失控,向天咆哮,哭過不停,之後更將乒乓球擲向對方,觀眾及打戲團大叫"黃牌"...當然球証依理上出示黃牌...之後場面更失控,期間的冷言冷語數之不盡....雙方在哭哭啼啼的情況下打完決勝第七局,有錯 ...
如果係我, 我 "豪"俾你喇.  唔打啦.  你贏晒冠軍算喇....
Who am I ?   I am Ping Pong Man~~~~

如果係咁ga話..對比賽的小朋友傷害很大
這是我們乒乓球愛好者每一位包括前輩後輩都不願意看到的

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-6-29 12:53 發表
我只感覺兩個小朋友都好可憐, 比賽觀眾的壓力太大. 小朋友受不了.
對方小朋友亦係打戲團中某球會成員,幫他好合情合理,但破壞咗一場好的比賽

大人的錯.....無知婦孺..粗俗中坑...討厭死.......

引用:
原帖由 乒乓人 於 2009-6-29 12:56 發表

如果係我, 我 "豪"俾你喇.  唔打啦.  你贏晒冠軍算喇....
問題係雙方小朋友都係好乖!! 只係場上的打戲團實在情緒高漲!!

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2009-6-29 13:02 發表
大人的錯.....無知婦孺..粗俗中坑...討厭死.......
妳所知的!! 可發表一下ga!!!

呢間咁既球會。。。。而家比我既印象係負負負分。。。。。。
應該鼓勵雙方球員。。有好球就叫"好"。。。唔係叫倒彩。。。等小朋友可以係開心又緊張既環境打一場好比賽!

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2009-6-29 13:06 發表
呢間咁既球會。。。。而家比我既印象係負負負分。。。。。。
應該鼓勵雙方球員。。有好球就叫"好"。。。唔係叫倒彩。。。等小朋友可以係開心又緊張既環境打一場好比賽!
果度都算對方主場! 為何不可作地主之儀???

最後輸的一方,將自己鎖係toliet ,幸好沒有出事!! 贏了又點? 輸了又點?? 真係要搞到出事先識醒???

最可憐係D大人,將自已小朋友作耀武揚威的工具.

其實比賽戈兩個係小朋友黎既姐
洗吾洗有倒彩等等既野呀..應該比d鼓勵佢地呀嘛
佢地吾係大人..經驗少d...當然會發脾氣啦

其實最吾好就系戈班打氣團
活到幾十歲..仲做埋d咁幼稚既野

引用:
原帖由 mankit 於 2009-6-29 13:17 發表
最可憐係D大人,將自已小朋友作耀武揚威的工具.
雙方小朋友都冇問題,只係在場人仕反應過激

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-29 13:19 發表
其實比賽戈兩個係小朋友黎既姐
洗吾洗有倒彩等等既野呀..應該比d鼓勵佢地呀嘛
佢地吾係大人..經驗少d...當然會發脾氣啦

其實最吾好就系戈班打氣團
活到幾十歲..仲做埋d咁幼稚既野
如小朋友真係出咗事,相信佢地會係一班兇手

我真係會講句「痴線」既,雖然係一場地區比賽姐,洗唔洗咁大場面丫?
我明比賽緊要,但係D觀眾都唔識理智下既,咁樣比贏左丫,都勝之不武啦!
話哂人地都係小朋友來丫嘛!
唉,雖然我冇打比賽好耐,唔知場面係點,但點解而家乒壇會變成咁既!

次次見到d打氣團,,,,依依嘩嘩, 頭都痕埋. 在場比賽的小朋友, 又點會吾煩

我以吩咐小朋友下次比賽載眼罩及耳套;

引用:
原帖由 mankit 於 2009-6-29 13:59 發表
我以吩咐小朋友下次比賽載眼罩及耳套;liness" />
哈哈!! 好提議!!!

引用:
原帖由 廠長 於 2009-6-29 12:39 發表

可能馬仔你見慣大場面,但有幾多個可以呢?? 對方係二三十人的大人打戲團wor...
係咪好似小學學界拔萃喇沙果D咁?
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 廠長 於 2009-6-29 14:01 發表

哈哈!! 好提議!!!
戴埋打冰曲果附盔甲
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

發新話題