發新話題

比賽日早上 (28/06/2009)

比賽日早上 (28/06/2009)

你今日6 點就醒咗, 話瞓得唔好,瞓咗4 小時。

我叫你繼續瞓, 因時間尚早。

我就睡醒 la, 便上 hkttf 睇下,那時也有4-5 個會員在綫!

8:10, 你起床梳洗,

之後, 就上 youtube 睇那套百看不厭的乒乓球賽精華片段 (每日必睇一次以上)

在精彩的畫面下, 強勁的音樂中,你完全清醒了!

睇完片, 你再檢查一次背包, 確定帶齊波板,、證件, 毛巾等,

便去 MacDonald 買早餐外賣。一面行, 一面食!

你話: 而家吃早餐(8:30),時間剛剛好, 離比賽時間約兩小時.

哈哈哈, 這是以往你長跑比賽當日吃早餐時間的習慣,

你竟用於乒乓球賽!

我陪你9:00 前去到比賽的場館,

見你一班朋友找到一張波台在掃波熱身,

你隨即回頭向我講一聲 Bye Bye,

就步向你的朋友當中!

望著你漸遠去的背影,

我感覺到陪太子讀書的日子也快遠去了!

比賽時,你會有朋友的支持,

輸或贏 , 開心不開心, 也有朋友去分擔,

我在場也沒有甚麼作用,

反如你說, 會給你壓力。

哈哈哈, 我也樂得回家再睡一會呢!

但我feel到你內心好矛盾個種感覺喎!!
o( ^ (00) ^ )o

我suggest你勤力練球, 和兒子一齊參加乒乓球比賽
你落場時, 個仔坐你後面做你敎練+軍師,提場教你戰術
咁o米太子同個皇上一齊有書讀o羅

兒子長大了, 懂得獨立, 學識與人相處, .... 父母的角色, 由前線退為背後黙黙支持,隨時侯命 ; 當小朋友遇到人生交叉點時, 父母的支持才是最重要的.

今日, 我還在前線, 好快我也會像你一樣, 被囡囡趕走, 不要看她比賽. 到時得閒約你去跑步吓

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-6-29 22:20 發表
但我feel到你內心好矛盾個種感覺喎!!liness" />
好野, 咁都比你 feel 到!
我是有這矛盾感覺

引用:
原帖由 nixonwin 於 2009-6-29 22:22 發表
我suggest你勤力練球, 和兒子一齊參加乒乓球比賽
你落場時, 個仔坐你後面做你敎練+軍師,提場教你戰術
咁o米太子同個皇上一齊有書讀o羅
Thanks for your suggestion!
不過. 我勤力練球都乜用,
打得太差,
昨天学波練側身,
側側下, 對脚都累到唔会动, 要教練叫' 堅持'...' 堅持'
而家, 對脚還在震!

引用:
原帖由 kaka061011 於 2009-6-29 22:28 發表
兒子長大了, 懂得獨立, 學識與人相處, .... 父母的角色, 由前線退為背後黙黙支持,隨時侯命 ; 當小朋友遇到人生交叉點時, 父母的支持才是最重要的.

今日, 我還在前線, 好快我也會像你一樣, 被囡囡趕走 ...
不過, 女仔可能好d ,
好... 到時得閒約我去跑步la

發新話題