發新話題

見到【馬拉松青少盃】這帖, 我感動

見到【馬拉松青少盃】這帖, 我感動

見到【馬拉松青少盃】這個帖子, 我就有點感動,

眼前, 彷彿看見一班熱心推動乒乓球運動的HKTTF的熱心人,
正在千忙之中’, 抽時間籌備舉辦乒乓球活動給其青年會員及會員的子女享用!

為甚麼是千忙之中?

因為這班熱心人都有正職, 有家庭事要處理, 自己又要打乒乓波, 又要安排
論壇月賽, 超級聯賽 (勁辛苦), 近期又攪埋比青少年玩的讓分賽,
今次, 重係馬拉松式(N )的青少年賽, 忙死 la !

我感動,因為:

1. 這班熱心人付出那麼多的心思和時間, 不是為圖利,

2. 他們好sensitive, 想出攪比青少年玩的讓分賽, 不同齡的會員或會員子女都可以聚在一起, 享受乒乓球的樂趣 (孩子的家長也樂在其中), 名副其實的 H.K Table Tennis Family!

3. Summer holiday , 重攪個馬拉松式的青少年賽, 正呀, N 比賽, 孩子暑假不愁寂寞了! 除左4奬盃外, 還有遺才賽的4奬牌, 真係照顧周到!  佩服!

非常感謝HKTTF 及比賽的工作人員!

你地真係好好!

佢地不嬲都好細心架!!

o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-6-22 09:01 發表
佢地不嬲都好細心架!!
你也是!

sorry 你錯了, 我們有利可圖. 我準備換 Benz 600, 最近同 46 都去背沙灣看示範單位, 過多一年半載, 應該可以集資上市.

Bluesky, 你未又一樣咁好. 我都是人地的 Daddy, 但與你相比......慚愧不如
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-6-22 12:47 發表

你也是!liness" />
多謝你的讚賞!

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-6-22 15:14 發表
sorry 你錯了, 我們有利可圖. 我準備換 Benz 600, 最近同 46 都去背沙灣看示範單位, 過多一年半載, 應該可以集資上市.

Bluesky, 你未又一樣咁好. 我都是人地的 Daddy, 但與你相比......慚愧不如
你梗係唔夠bluesky咁好啦,
你都唔理屋企咁滯.....

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-6-22 15:14 發表
sorry 你錯了, 我們有利可圖. 我準備換 Benz 600, 最近同 46 都去看示範單位, 過多一年半載, 應該可以集資上市.

Benz 600??唔係法拉利F55咩??
背沙灣??唔係天比高咩???

其係我地覺得Bluesky米一樣, 為左個仔不計付出地帶著他四處打波和比賽!!

Bluesky生已將來做全職球隊領隊鋪定路!

Hi Mao & Raymondsir,

If you are telling the truth, I will arrange TTgames at once in order to earn some money to save my entire life. I assume that the participation fee for each player must be $100K or more, right? May be you can give me a good suggestion to earn more so I could buy a house and/or a car as mentioned.

Your prompt reply will be highly appreciated.

Thanks & best regards,
Joec

P.S. Just Kidding!!!

我也非常感謝HKTTF 及比賽的工作人員, 看見自己小朋友的進步,心情的確很興奮

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-6-22 12:31 發表
佢地不嬲都好細心架!!
絕對同意, 其實你都好細心!

引用:

可以集資上市, 好呀!
到時分 D share 比版主 好嗎?

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-6-22 16:05 發表

Benz 600??唔係法拉利F55咩??
背沙灣??唔係天比高咩???

其係我地覺得Bluesky米一樣, 為左個仔不計付出地帶著他四處打波和比賽!!
哈哈哈,其實這是假象, 我只帶他去過4-5 個波局, 1-2個比賽咋.

Anyways, thanks for your compliement.

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-6-22 16:51 發表
Bluesky生已將來做全職球隊領隊鋪定路!
哈哈哈, 現在兒子參加比賽, 都叫我不要去睇,
所以都冇機會學點做球隊領隊了

我在{馬拉松青少年比賽}貼裹, 多謝了猫兄

發新話題