發新話題

你最love的歌手is?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動
pak ho chau

謝安琪都幾令女架

其實劉德華好令仔
愈老愈令仔囉咩事=00=
gem是可愛呢
但佢唱歌好鬼q大聲
有次聽佢唱live...唱到勁大聲..仲要叫人開大聲d囉-000-
周杰倫都吾錯..有快歌又有慢歌
我唱吾到佢d快歌
小肥岩岩出道的確我覺得吾令仔
但呢派見返佢又好似令仔左-00-

看來有不少喜歡gem啊

本人想借呢到問一句
如果你會考考到廿幾分..你會選擇繼續升學定系做歌手呢?(如果真系有人簽你的話)

p.s做歌手其實吾系搵得好多錢..佢地平時廣告費需要話有幾多位數字..但其實大部分都只是要比經理人公司呢..小部分入自己袋

吾知大家會點揀呢

引用:
原帖由 cathy918 於 2009-6-13 00:37 發表

應該會讀書...因為做呢行好辛苦...gem係新人黎講都算成功啦..其他新人可能連名都唔記得....
講真..呀GEM出道未紅個陣.無乜人知個陣.我已經好留意佢
佢唱歌真系好有潛質
佢紅左之後..我覺得宜家D人留意佢金魚咀多過佢D歌

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-6-13 15:10 發表

haha....
不是gem 唱得大聲.....
佢出到歐美只係碎料
而係其他香港其他歌手過虧!!~
個setting 要強調人聲只得
如果唔係會聽唔到佢唱歌.....
你知啦,set左就費事再set啦嘛.....
哈哈.可能啦'我習慣聽廣東歌啦-0-
不過我都有聽chemical romance d歌
都幾high架

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-6-14 04:14 發表

可以識到周董同蕭敬騰就好啦*v*

志在開心..收入可以好彩俾人睇中去拍戲什麼什麼就好囉..

發緊夢XDD
如果係香港識到周董既機會比較細=)
除非你去台灣做歌手啦

哈哈.你做歌手志在開心
如果廣告費得1蚊..但係比你識到周董同蕭敬騰既話
你會唔會諗住去做架

不過我諗經理人個邊都唔會幫你接

引用:
原帖由 cathy918 於 2009-6-14 15:58 發表

如果廣告費得一蚊...但角色係做佢地女朋友...我肯架...XDDD
原來你系女仔黎架

不過如果真系得一蚊..我諗你肯經理人都吾肯啦

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-6-17 00:07 發表

做佢助手仲正呀XDD
我覺得做助手好辛苦架=(
成日都要針茶遞水等等

其實我成日覺得d歌星鏡頭前就好nice
鏡頭後就好惡個d人
所以做佢地助手可能會成日捱罵

尹光 有首少你呀爸好正啊xd-00-

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-6-17 16:19 發表

估唔到你會識呢首歌!
緊系啦
次次唱k都會唱呢首歌架嘛
勁正d歌詞xd

發新話題