發新話題

你最love的歌手is?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動
其實劉德華好令仔
愈老愈令仔囉咩事=00=
gem是可愛呢
但佢唱歌好鬼q大聲
有次聽佢唱live...唱到勁大聲..仲要叫人開大聲d囉-000-
周杰倫都吾錯..有快歌又有慢歌
我唱吾到佢d快歌
小肥岩岩出道的確我覺得吾令仔
但呢派見返佢又好似令仔左-00-

金魚gem

Candy lo
Fiona Sit
Ho CC

GEM!!!

引用:
原帖由 喇叭 於 2009-6-12 19:55 發表
Susan Boyle算唔算
當然算!

看來有不少喜歡gem啊

本人想借呢到問一句
如果你會考考到廿幾分..你會選擇繼續升學定系做歌手呢?(如果真系有人簽你的話)

p.s做歌手其實吾系搵得好多錢..佢地平時廣告費需要話有幾多位數字..但其實大部分都只是要比經理人公司呢..小部分入自己袋

吾知大家會點揀呢

Elton John, Air Supply, X Japan, Zard, 張學友, 梅x芳, 張國榮, Eason......

引用:
原帖由 cathy918 於 2009-6-13 00:37 發表

應該會讀書...因為做呢行好辛苦...gem係新人黎講都算成功啦..其他新人可能連名都唔記得....
講真..呀GEM出道未紅個陣.無乜人知個陣.我已經好留意佢
佢唱歌真系好有潛質
佢紅左之後..我覺得宜家D人留意佢金魚咀多過佢D歌

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-6-12 21:45 發表

Gem人靚聲又靚..我都漏左佢tim* liness" />
呢個唔錯呢

YUI
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

引用:
原帖由 大吉 於 2009-6-13 04:27 發表
YUI liness" />
X2
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-13 00:27 發表
本人想借呢到問一句
如果你會考考到廿幾分..你會選擇繼續升學定系做歌手呢?(如果真系有人簽你的話)

p.s做歌手其實吾系搵得好多錢..佢地平時廣告費需要話有幾多位數字..但其實大部分都只是要比經理人公司呢..小部 ...
我諗我會揀做歌手*v*

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-6-13 14:59 發表

我諗我會揀做歌手*v*
我諗我會讀書lol....

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-12 22:39 發表
其實劉德華好令仔
愈老愈令仔囉咩事=00=
gem是可愛呢
但佢唱歌好鬼q大聲
有次聽佢唱live...唱到勁大聲..仲要叫人開大聲d囉-000-
周杰倫都吾錯..有快歌又有慢歌
我唱吾到佢d快歌
小肥岩岩出道的確我覺得 ...
haha....
不是gem 唱得大聲.....
佢出到歐美只係碎料
而係其他香港其他歌手過虧!!~
個setting 要強調人聲只得
如果唔係會聽唔到佢唱歌.....
你知啦,set左就費事再set啦嘛.....

引用:
原帖由 傑仔 於 2009-6-13 00:40 發表
Elton John, Air Supply, X Japan, Zard, 張學友, 梅x芳, 張國榮, Eason......
你d品味同我呢d中坑差不多
我試過播過張國榮一首舊歌, 風繼續吹, sunny話未聽過

初哥哥,Mika
仲有野田

引用:
原帖由 ils1 於 2009-6-13 17:18 發表
仲有野田
我都想聽!

張敬軒

引用:
原帖由 brian1115 於 2009-6-13 15:10 發表

haha....
不是gem 唱得大聲.....
佢出到歐美只係碎料
而係其他香港其他歌手過虧!!~
個setting 要強調人聲只得
如果唔係會聽唔到佢唱歌.....
你知啦,set左就費事再set啦嘛.....
哈哈.可能啦'我習慣聽廣東歌啦-0-
不過我都有聽chemical romance d歌
都幾high架

發新話題