24 12
發新話題

兒子首個乒乓球賽獎!

兒子首個乒乓球賽獎!

上年 6 月 28 日,兒子第一堂學乒乓球,
今年 6月 6 日 (相差 22天就一週年),
兒子第一次在乒乓球賽中拎獎(殿軍),
雖然此次比賽只是其球會的內部賽,
但拎到獎, 他巳十分開心!

三場比賽, 分數都咬得好緊!
對手中, 有2 位是青苗球員, 分別在其屬區的青苗內部賽得過名次!
面對二位青苗, 兒子一贏一輸!

最開心的是, 兒子說他在賽事中都發揮得很好!

我沒有去看他比賽, 因為他說我的出現會比他壓力。
錯過了那重要時刻, 真有點可惜!
不過, 賽後回家, 他就把每埸他認為精彩的比賽片段繪聲繪影的告訴我,
使我感覺如現場看波般的緊張!
哈哈哈, 那麽, 我以後都不去看他比賽就是了!

恭喜晒呢..有d小朋友係咁架....唔鍾意家長睇....

恭喜矖呀Bluesky!
有機會再和你仔仔打過呀!你不能觀戰可叫你仔仔自已拍低佢嘛!
wai

引用:
原帖由 44_66 於 2009-6-9 12:52 發表
因為有鴨力丫嘛 ... 老佛爺 去親睇 不材打波 , 都會輸架
哈...原來你會架

恭喜哂啊
佢將來一定會拎更多的獎啊

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-6-9 12:54 發表
哈...原來你會架
佢次次都咁講
上次打佢話:要打破呢個魔咒
君子不奪人所好? 廿年前咩...
世界上冇先到先得,只有價高者得?haha

very good woo....

引用:
因為有鴨力丫嘛 ... 老佛爺 去親睇 不材打波 , 都會輸架
你小心d講野wo

恭喜樓主及樓主囝囝!

恭喜....

公喜公喜,我比賽都好怕家人黎睇嫁

引用:
原帖由 Yankee 於 2009-6-9 14:32 發表
I suggest Bluesky to learn and play together with your son, or perhaps get a coach license, so that you can see your son's competition and asist him when he needed.
可能你岩岩先係hkttf會員,
其實Bluesky爸爸不嬲都有學打乒乓波架,
仲成日帶仔仔周圍去比賽添架,
好爸爸!!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-6-9 12:50 發表
恭喜晒呢..有d小朋友係咁架....唔鍾意家長睇....liness" />
Thank you !

知道, 所以我以後都不去看他比賽了!

引用:
原帖由 yatwai 於 2009-6-9 12:52 發表
恭喜矖呀Bluesky!liness" />
有機會再和你仔仔打過呀!你不能觀戰可叫你仔仔自已拍低佢嘛!  
Thanks !

他話Summer holiday 一定找你打過呀!

引用:
我都怕比鴨力佢!
,以後都唔去看他比賽!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-9 13:02 發表
恭喜哂啊
佢將來一定會拎更多的獎啊
Thanks !

順其自然啦!

引用:
原帖由 raymondsir 於 2009-6-9 13:28 發表
very good woo....
Thank you

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-6-9 14:10 發表
恭喜樓主及樓主囝囝!
謝謝 fieldkeeping

24 12
發新話題