發新話題

華星-〔Nittaku〕 膠皮

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-29 08:53 發表
請問Fastarc S-1幾時有得賣呀?
呢塊真係算冷門野, 香港未有的時候我已經試左,
打過一次就唔想再打...
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-6-29 11:55 發表

呢塊真係算冷門野, 香港未有的時候我已經試左,
打過一次就唔想再打...
係米不好打呀?
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-6-29 13:45 發表

係米不好打呀?
我有朋友打過, 佢話淨係有速度無旋轉又唔好控

FASTARC G-1
RENANOS HOLD
NARUCROSS GS
NITTAKU NEO 狂飆 3

Which are  第1 and 第2 優先的旋轉? thanks
Bty innerforce 兩面反膠

引用:
原帖由 bigfatsiu 於 2011-6-29 21:15 發表

我有朋友打過, 佢話淨係有速度無旋轉又唔好控
有冇睇過吳君如賣奶粉個廣告 ?!?!
入面內容係 - "人講你就信" ?!

我就自己用過然後先在這裡和會員分享...
當然, 唔係一塊咩野"鬼馬神仙膠", 令人可以即時打到上甲組,
不過$300左右, 都唔算得太差, 起碼物有所值.

(不如問你朋友借來打吓, 打過之後覺得唔好, 歡迎你在論壇分享你的寶貴意見)

Sorry to Bigfatsiu : 我誤會左以為你地是講緊 Nittaku Neo 狂飆3,
至於 Fast Arc S-1, 我不會在華星店舖內評論, 因為我之前都只是用過了一次就賣了,
只可以說是不適合我自己的打法.

<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-7-4 09:11 發表

當然, 唔係一塊咩野"鬼馬神仙膠", 令人可以即時打到上甲組,
不過$300左右, 都唔算得太差, 起碼物有所 ...
呢個比喻好正wor!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

引用:
原帖由 eddieho 於 2011-7-4 09:15 發表

呢個比喻好正wor!
Revised reply

Fast Arc S-1 華星都冇得賣 (之前我是網購回來的)

Fast Arc G-1 會比較大路d.

引用:
原帖由 jack 於 2011-6-28 12:19 發表

好的,到時幫我留塊黑色 nittaku neo h3 max
同紅色 T64, 2.1mm
請問有貨返未呀?
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

回復 109# 的帖子

日本今日已寄貨.
預計下星期會到.

引用:
原帖由 jcclee 於 2011-7-4 09:11 發表

不過$300左右, 都唔算得太差, 起碼物有所 ...
我都唔好意思, 我冇講清楚我係講緊邊塊膠
係香港呢塊真係好少見, 我想搵塊黎試打都冇咁易, 我個朋友係外國住, 要借都有啲難度, 不過佢好有經驗所以我對既意見都好相信
大家都係一心想幫下其他人

一場誤會 唔洗介意

NARUCROSS EX (HARD)is better or NARUCROSS EX (soft)is better
?
木板:Stiga OFFENSIVE CLASSIC (CR)
正手:Donic JO GOLD(紅)
反手:729 Lightening(黑)

回復 112# 的帖子

NARUCROSS EX (HARD)對拉波好d
所以我們只入hard

有冇NITTAKU NEO 狂飆 3?

回復 114# 的帖子

上批番了幾塊都賣哂了.
下批會訂多D番黎.
你下個月再問問吧.

NITTAKU NEO 狂飆 3=Neo省隊狂飆3??

兩塊有什麼分別??(旋轉,速度,彈力)
我剛在貴公司買左Neo省隊狂飆3!!

引用:
原帖由 on520 於 2011-8-26 23:31 發表
兩塊有什麼分別??(旋轉,速度,彈力)
我剛在貴公司買左Neo省隊狂飆3!!
係唔等於~
nittaku neo狂既海綿冇neo省咁黏
但冇neo省咁死硬
好有韌力

引用:
原帖由 JJJJJ 於 2011-8-26 23:35 發表

係唔等於~
nittaku neo狂既海綿冇neo省咁黏
但冇neo省咁死硬
好有韌力
我覺得黏性2塊都差唔多, 但發大力大板大板打時, Nittaku 的支撐力稍強一點,
整體性硬度(不分開海綿/面膠去講) Nittaku Neo 感覺上比省狂3(39度) 再硬半度 (即是大約 39.5度)

回復 117# 的帖子

thank..........師兄

回復 118# 的帖子

thank..........師兄

G-1打反手O唔OK?

發新話題