40 12
發新話題

精英隊報考資格及隊員名單?

精英隊報考資格及隊員名單?

請問大家知否精英隊報考資格及隊員名單?

Many thanks !

本帖最近評分記錄
  • Bluesky +8 多謝分享 2009-6-2 19:31

E 個 post 好多人看, wor
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 BLEE 於 2009-6-2 15:15 發表
http://www.hktta.org.hk/training_activity/hs_elite/index.html

資料不是最新, 但可作
多謝你的資料!
網上資料顯示, 青苗計劃出線者可參加精英隊統考,
但未說明甚麽是青苗計劃出線者, 是每區青苗內部賽的冠軍, 或是青苗區際聯賽前三名,
請問閣下知否?

謝謝!

是每區青苗內部賽的男子冠軍,亞軍,女子冠軍分A,B兩組,可以參加精英隊統考,或是青苗區際聯賽男子組冠軍,亞軍,女子冠軍分A,B兩組可以直入精英隊.

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-6-2 17:00 發表
是每區青苗內部賽的男子冠軍,亞軍,女子冠軍分A,B兩組,可以參加精英隊統考,或是青苗區際聯賽男子組冠軍,亞軍,女子冠軍分A,B兩組可以直入精英隊.
明白了.

Thanks !

請問有否精英隊名單呀?

精英隊有: A,B,C,D,E組,如果E組的人名是男子我大約都知道他的名字!sorry!其他的我都不知道姓名!

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-6-2 20:05 發表
精英隊有: A,B,C,D,E組,如果E組的人名是男子我大約都知道他的名字!sorry!其他的我都不知道姓名!
請問14歲是那一組?

好難入喎 唔學波打多n年到入唔到

引用:
原帖由 vickyw288 於 2009-6-2 20:11 發表
好難入喎 唔學波打多n年到入唔到
你學波, 咪唔駛 N 年, 出年可能入到 la!

咁expensive 你俾我咩 可況我想唔學都打win有學 我相信只要多打多練 就得

引用:
原帖由 vickyw288 於 2009-6-2 20:20 發表
咁expensive 你俾我咩 可況我想唔學都打win有學 我相信只要多打多練 就得
有志氣, 加油吧!

不過好難搵對手 要好似我學校個個就好la

引用:
原帖由 vickyw288 於 2009-6-2 20:24 發表
不過好難搵對手 要好似我學校個個就好la
考入青苗 la, 對手多 D 呀

精英隊是無分歲數都是(15以下),E組內部賽要贏得第一名的,由E-D-C-B-A,一直打上去先可以去到最高級個組A組!都好難打上去!

只有A,B,C,D四組

引用:
原帖由 money 於 2009-6-2 20:44 發表
只有A,B,C,D四組
你說得對呀!thx~ 是我錯! 我講多佐"E組",只有A,B,C,D,四組ar~ar~ thx~

引用:
原帖由 聰聰 於 2009-6-2 20:34 發表

精英隊是無分歲數都是(15以下),E組內部賽要贏得第一名的,由E-D-C-B-A,一直打上去先可以去到最高級個組A組!都好難打上去!
原來如此分组打上去.  Thanks !
聰聰 和他們熟, 你是否精英隊員呀?

引用:
原帖由 money 於 2009-6-2 20:44 發表
只有A,B,C,D四組
謝謝 更正

其實精英隊唔難入架

40 12
發新話題