26 12
發新話題

對唔住所有泓景乒友隊員

對唔住所有泓景乒友隊員

今日的賽事我輸了,輸得很痛
我從沒有試過發揮得這樣差(應該說是沒有發揮過)
五局三勝,三局全負,並不是技不如人。
回看比賽片段,我根本是在打「滴滴仔」
這場比賽我根本不應該出現
對不起各位,我害了大家失去了寶貴的一分

你唔好咁講啦!
比賽個時手緊成日都有,
我諗你的隊友唔會怪你!
唔好放棄呀!!
支持你!!!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 karen 於 2009-5-18 23:18 發表
葵青兩, 2人小組, 14 及10歲, 每次2小時,
有興趣PM 我
呢位朋友仔會唔會自己開個新post好啲呢??

試過有次月賽完全唔知自己打乜野波, 輸/羸不是大問題, 但發揮不到平時應有水平時會令人越打越冇心機.

開心一點啦
只是運氣吾好
吾好灰心
努力

引用:
原帖由 Crocotai 於 2009-5-18 23:12 發表
今日的賽事我輸了,輸得很痛
我從沒有試過發揮得這樣差(應該說是沒有發揮過)
五局三勝,三局全負,並不是技不如人。
回看比賽片段,我根本是在打「滴滴仔」
這場比賽我根本不應該出現
對不起各位,我害了大家失 ...
波友仔, 輸贏真係好閒, 唔好睇得咁重
狀態有起有伏, 下次打好D就得......
打波唔駛勁, 但係最緊要 "型" !!!

我唔介意輸,我介意自己做得唔好,所以先會覺得內疚

發生咩事
下次打好d囉

今次唔輸下次點羸呀,只要記住不要重覆犯錯就好了
菇婆

勝敗不是最重要..最重要是享受過程
同埋你系呢次比賽有咩得著
同志們,,,吾好咁介意

引用:
原帖由 Crocotai 於 2009-5-18 23:30 發表
輸波唔應該要內疚,應從失敗中檢討,才是最有效提升自我的方法!
況且,你的隊友都唔會介意,因為....
世界上係無一個人未嘗過輸波,你會輸,我會輸..世界冠軍都會,
如果輸左就要內疚,咁..不如以後唔好打波了!
討厭輸波,但無奈已成習慣!

引用:
原帖由 Crocotai 於 2009-5-18 23:30 發表
我同你的情况差不多,打左五塲,輸四勝一,其中三場敗仗都應該有得打,但表現不好,輸了, 但不重要,我還有一顆燃燒的鬥志,繼續練波,係其它比赛發揮得好D...
希望我班隊友繼續支持我la...
Guide for happiness:  
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-5-19 00:44 發表

我同你的情况差不多,打左五塲,輸四勝一,其中三場敗仗都應該有得打,但表現不好,輸了, 但不重要,我還有一顆燃燒的鬥志,繼續練波,係其它比赛發揮得好D...
希望我班隊友繼續支持我la...
咁我支持你先啦!!

回復 14# 的帖子

多謝你先
1.Free your heart from hate.  2.Free your mind from worry,
3. live simple, 4. give more, 5. expect less

打波先黎輸波,唔通連個天都唔鍾意我喔?
聽日在打過啦,一定會嬴波既!
你點知聽日會嬴波架?
唔知架希望在明天呀嘛!
凡事唔係絕對既
其實輸波又有咩好怕wo!
(生命滿希望,前路又我創)

我之前輸波會掉拍..自殘..但教我打波的人..幫我改左以上廣告句子出黎..
雖然爛..但有意義呀...唔好放棄呀..你有明天就會有希望...波係圓..不會做永遠的失敗者..認命不能認輸...總有成功的一天

回復 16# 的帖子

咦,好績極下wo, 你都要努力下wo, 吾係..............

勝敗乃家常事

96年奧運,孔令輝被金澤洙淘汰(唔敢肯定),2000年奧運他擊敗老瓦贏得金牌;97年世乒賽劉國梁過唔到第一輪,99年世乒賽他奪冠;02年斧山亞運,王楠慘敗,03年世乒賽奪冠;03年世乒賽,王勵勤入唔到4強,05年同07年連贏兩届.

世界冠軍都有輸球的時候,更何況我地?唔輸又點會贏?最重要系輸球你都唔想.其實你的隊友明白你Gei,可能系你自己放不開而已.堅持,唔好放棄,只要有夢想,凡事可成真(爛左少少,但確實如此)

你打唔出水準, 只係過份緊張勝負者.
但亦表示你極尊重這場賽事.
放心啦, 第二朝訓醒又係小事一宗.

26 12
發新話題