發新話題

抽時間去睇兒子打波

抽時間去睇兒子打波

週末, 若沒有特別事情, 我都會抽時間去睇兒子打波 (雖然他不太喜歡我去看)。帶本書去, 一時睇下書, 一時睇他打波, 一樂也!

兒子與水平差不多的波友打, 最好睇。 相持球多, 個波飛來飛去,有贏有輸!

他同技術比他好的打, 也好看: 看他盡力應戰而敗下來!

上次區分齡賽, 3:0 淘汰兒子的青苗球員, 最近, 兒子有機會和他打分 ,
3:0 贏返。哈...哈.哈, 每人贏一次!

睇到兒子這幾個月來的轉變, 真有D 開心:

* 看他由打球發脾氣, 有時 hea 打, 到自己承認過錯, 嘗試控制改正 (現在仍在努力)

* 開發球, 由獨孤一味的長台下旋, 到現在幾款發球; 推波過渡去直板橫打,
  由球球打失, 到現在打到幾球 (哈...哈.哈)

* 在波友中, 由最初的次次打輸, 到現在的有贏有輸!

上星期, 睇兒子同一個大人打分, 我坐在他背後的觀眾席看,
見一大一細的身影, 攻球接波, 撲來撲去, 真好看!
對方開左幾球極短極旋的波, 兒子伸長曬隻手搓落去, 但幾次都落網,
當時我心想: 仔呀! 你快 D 大個就好 la, 這些球就容易接 la.

幾時比佢同我上訴呀!!
wai

Your son improved so much!! Very good wor!

回復 1# 的帖子

Good father & son

引用:
原帖由 yatwai 於 2009-5-5 12:46 發表
幾時比佢同我上訴呀!!
靚仔yatwai, 我要找你算帳!!!

推波勁大晒咩!!!  唔比我推翻死你ga??
夠薑同我打過ar!!
我唔驚你ga!!

期待睇到佢既進步

你終於等到啦!!
o( ^ (00) ^ )o

引用:
原帖由 yatwai 於 2009-5-5 12:46 發表
幾時比佢同我上訴呀!!
哈..哈.哈, 你這位 uncle 幾時落黎教下佢,
打波 食饭, 我的!

http://www.asiadog.com/game/3dgame/5.shtm

引用:
原帖由 hkcuber 於 2009-5-5 16:05 發表
Your son improved so much!! Very good wor!
Thanks ! Just so so la.
Lots of things to improve la. He also knows his weaknesses.

引用:
原帖由 乒乓在線 於 2009-5-5 17:11 發表
Good father & son
Thanks !

引用:
原帖由 jeffwu 於 2009-5-5 17:33 發表
Good father, hope your son grow up faster!
Thanks !. I hope so !

引用:
原帖由 Lemon仔 於 2009-5-5 18:36 發表
好爸爸.....
Thanks Lemon仔!

引用:
原帖由 logtincom 於 2009-5-5 19:00 發表
期待睇到佢既進步
希望遲 D, 他能再和你打一局 la !

引用:
原帖由 野田妹 於 2009-5-5 19:07 發表
你終於等到啦!!
哈.哈,哈.. 小朋友打波, 一次赢輸平常事,
只是剛起步, 若繼續打波,這條路還很長呢 !

Bluesky 真係一個好盡責既爸爸

發新話題