發新話題

大發港女謬論諸葛梓岐:「搭巴士易翻車」 (轉貼)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:37 移動

大發港女謬論諸葛梓岐:「搭巴士易翻車」 (轉貼)

> FACE 週刊
>
> 大發港女謬論諸葛梓岐:「搭巴士易翻車」
>
> 3萬蚊港女黎潔瑩講錯一句即俾全城電車仔狂插,估唔到最近同Neway二少薛嘉麟拍拖

> FACE 週刊
>
> 大發港女謬論諸葛梓岐:「搭巴士易翻車」
>
> 3萬蚊港女黎潔瑩講錯一句即俾全城電車仔狂插,估唔到最近同Neway二少薛嘉麟拍拖o靚模諸葛梓岐,仲唔知死公主病上身亂。
>
>  話說諸葛公主上星期有線節目《玩轉姻玄路》時真情流露話自己「唔搭港鐵」兼「男朋友可以冇,但工人一定要有」偉論一出街,成班網友O晒嘴。
>
>  不過諸葛梓岐叫得公主點會咁簡單,她接受本刊訪問時更豪稱每10個港人就有4個住的平民屋唔佢住:「我工人都住咁大間房,唔通叫我住屋咩!」又堅拒迫港鐵搭巴士:「搭巴士好易翻車o架!」擺明公主症超危殆,馬死唔會落地行,薛二少,辛苦晒喎!
>
>
> 有四分一日本血統諸葛梓岐自稱是諸葛亮後人,北京出世的她6歲起移居加拿大,兩年前來港做o靚模都係賺錢買花戴:「將來睇番相會好開心!冇諗過打工,開時裝店或者餐廳就會。」
>
> 未去過旺角
>
> 現在以3萬月租北角半山千多呎雲景臺單位的諸葛,兩房兩廳,和工人各佔一間房,她說在香港只會考慮半山豪宅,唔夠一千呎的單位都唔佢住:「我鍾意樓底高、有外國feel囉,o依家工人房都有成百幾二百呎啦,唔通叫我住屋

咩!」
>
>  諸葛公主住要豪,買當然唔慳得:「我淨係去ifc、連卡佛,我最鍾意Chanel、Prada同Bottega
> Veneta囉。旺角唔我,幾乎冇去過,都唔知去地方做乜!深水?
> 係咪食燒鵝o架?」食燒鵝深井囉。
>
>  講到食,諸葛公主一樣有偉論:「出街食都係ifc啦,friend約去第二度咪去囉。茶餐廳?鏞記同翠華囉,大家樂?機場間都有食過,出面少喇,唔通同人排隊咩!」名人飯堂等同茶餐廳?鏞記多得你唔少囉。
>
> 港鐵客粗魯
>
> 公主出巡,當然唔會同小市民迫巴士,所以佢自稱同男友日本搭火車已經係極限,諸葛梓岐說:「香港搭過幾次地(港)鐵,友好迫又粗魯,夾住我上唔到車,以後咪搞我!搭巴士好易翻車o架,巴士兩層咁高,轉彎好易『

一聲反轉,我寧願車,我仲會租保母車,每個鐘$280。」尊貴有理,不過諸葛梓岐開口埋口「友」就地痞,難怪佢唔認係公主。「公主病人係無理取鬧,我非常講道理o架。」係呀,個個公主都話自己好講道理o架!
>
> 育成諸葛公主
>
> 諸葛梓岐(Marie)自稱係諸葛亮第63代後人,中日混血兒,北京出世,老豆做生意。Marie 6歲就去加拿大讀書,溫哥華卑詩省大學修讀室內設計課程,因父母太忙周
> 圍飛,搞到佢習慣同工人居住。
>
>  Marie一心想入娛樂圈,約兩年前來港經auntie介紹,客串陳奕迅主演的電影《每當變幻時》,其後簽約Calcarrie's成為模特兒,做好立克妹入晒屋。
>
>  今年2月,Marie搭上Neway二少薛嘉麟,Marie指男友一定要知道她喜歡麵包超人,但問到她知否男友喜歡甚麼,她就口啞啞:「佢…佢…鍾意我開心囉。」
>
> 公主症病發

搭巴士好易翻車,大騎樓都好易倒塌,  猪葛小姐, 小心身體

她好似不是港女woo........

其實每個人都有不同既生活方式jei, 我覺得無咩問題
不過佢咁講好似同多數香港既草根唔啱咀形

那位小姐好招積吓!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-4-8 22:46 發表
那位小姐好招積吓!
都有碟兄7成招積架

最慘係,佢好招積咁....
同埋,連自己男友喜歡什麼,一樣都唔知道,真厲害..
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

引用:
原帖由 bartender 於 2009-4-8 19:18 發表

都有碟兄7成招積架
BTD先生, 汝出入跑馬地, 又坐跑車; 汝招搖d!

可謂招搖過市... ...

嚟緊一集美女廚房好似俾佢燒廚房添

呢位女仕真出位!

哈哈..其實港女既意思吾等於佢啊
佢呢d叫做有錢得黎串啊

港女應該系話d女仔成日出街要男仔比錢啊..幫佢拎野等等啊

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-4-8 22:51 發表

BTD先生, 汝出入跑馬地, 又坐跑車; 汝招搖d!

可謂招搖過市... ...
我出入跑馬地搵食啫,我唔坐跑車咁cheap,坐就坐大巴, 坐上層high過跑車(高度),咁樣唔算好招姐

發新話題