發新話題

【舉報投訴】有人用前幾日人地買俾佢的東西抄價

【舉報投訴】有人用前幾日人地買俾佢的東西抄價

引用:
原帖由 jimgo 於 2009-3-29 21:12 發表
雖然我無炒高個價,只是抄價,佢賣$650,我又賣$650,但ohgnow 兄的話很有道理!!!!!!
我連膠bo

引用:
原帖由 jimgo 於 2009-3-29 21:23 發表
就算連膠又點?況且你無連膠

其實冇話賣2 手物品唔可以賺錢的, 只要有人願意買, 人地睇過件貨冇問題, 禁有咪唔可以呢?  
唔通賣新野(好似我禁) 先可以賺錢咪?
有好多做回收的行業都係買d人地唔要的舊電器舊傢俬 ...
我係話我連膠賣先$650
但你唔連膠都是$650 bo
同我無追究啊~
係heroplayer 佢多事姐-.-

引用:
原帖由 aaron1357 於 2009-3-29 17:57 發表

我係話我連膠賣先$650
但你唔連膠都是$650 bo
同我無追究啊~
係heroplayer 佢多事姐-.-
你唔追究咪okay囉, 相信你好清楚賣咗俾人, 人地交咗錢, 件嘢就係人地o既!

你而家投訴個point係咩先?
仲有,第二個論壇既野我地係管唔到個bor...

其實我唔係太明事件來龍去脈. 所以不評論這事件
不過論壇只是不准賣假貨, 你有平事平價入, 賣價出沒有任何問題
自由市場, 自由經濟.
若你 $300 賣給他, 他 HK$400, $500 或 $600 賣走.
只是不偷不騙, 明碼實價. 我們不覺有什麼問題
香港乒乓網
查詢電話:97020720
就是忘記背後,努力面前的,向著標竿直跑。腓三:14

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2009-3-31 13:19 發表
其實我唔係太明事件來龍去脈. 所以不評論這事件
不過論壇只是不准賣假貨, 你有平事平價入, 賣價出沒有任何問題
自由市場, 自由經濟.
若你 $300 賣給他, 他 HK$400, $500 或 $600 賣走.
只是不偷不騙, 明碼實價 ...
I agree...........

不是我禁止你發言. 若你想澄清, 你PM我留電話, 等我了解下什麼事.
香港乒乓網

誰告訴你, 是我禁止你發言呢. 若你有注意我 Post, 我 48小時沒有上網, 電腦都燒埋. 論壇管理員有三個. 請未了解誰禁止你發言, 不要胡亂加在我身上, 但其它管理員禁止你發言一定有其原因, 還是那句吧, 你若認為有需要, 留電話給我. 等我了解下發生什麼事
香港乒乓網

引用:
原帖由 heroplayer7 於 2009-3-31 17:09 發表

如果你用$500買了一件真實價錢連$100都不值我東西,,你會怎樣?
他這樣做和騙人沒有分別。
你說不評論這件事,,但卻禁止我發言,,連我的帖都禁了,,
還有,,我要呈清一點,,我不是那位賣家,,又不認識他,,我只是不想有人 ...
這個貨品值多少錢不是你來定的。是由買家來定的。你可以提供資訊給買家說賣家的入貨價錢,買不買由買家決定。
你不可可以說賣家騙人,徐非賣家提供誤導的資訊。
你現在的行為是瀎捏賣家,我覺得你是跟賣家有牙齒印。

We open our eye to see this case
we open our ear to listen your comment

i PM you yesterday and waiting for your TEL by PM
香港乒乓網

引用:
原帖由 heroplayer7 於 2009-3-31 13:39 發表

如果你用$500買了一件真實價錢連$100都不值我東西,,你會怎樣?
他這樣做和騙人沒有分別。
你說不評論這件事,,但卻禁止我發言,,連我的帖都禁了,,
還有,,我要呈清一點,,我不是那位賣家,,又不認識他,,我只是不想有人 ...
heroplayer7先生, 如果當賣家買貨俾足錢, 之後佢點處置有佢自由, 除非佢買板時無繳足錢... ...

魚販賣條魚出去, 收咗人錢; 之後人地要蒸, 要煎甚至要養都係人地o既事!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-3-31 17:35 發表

heroplayer7先生, 如果當賣家買貨俾足錢, 之後佢點處置有佢自由, 除非佢買板時無繳足錢... ...

魚販賣條魚出去, 收咗人錢; 之後人地要蒸, 要煎甚至要養都係人地o既事!
香港係自由貿易既
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

我只覺得無奈.......

你狂3賣500蚊1塊都得
你明嗎實價,無咩問題
買果個無技考同我銷售手法無關係~~
木: Butterfly Viscaria
正手: Tibhar MX-P
反手: Tibhar EL-P

雖然我不太知道發生什麼事
但我想講..heroplayer6話用500蚊買左件100蚊到吾值返黎

咁呢d野系你情我願架嘛..你系之前覺得抵先會肯出價買
既然你認為連100蚊都吾值..咁你做乜都買先呢?

更何況...賣家出500蚊賣..如果你系覺得吾值..發表下意見沒所謂啊

人地攢錢都唔得?
低買高賣好正常

Dear Heroplayer6

我跟你說, 叫你 PM 我你電話, 等我了解下什麼事. 為什麼到今天還不見你 PM 我.
若你再不 pm 我你的電話, 我便會 close 這個投訴.  

很多投訴人都會私下 pm 我, 我亦會儘量以電話與他接觸一下. 了解下整件事.

Mao
香港乒乓網

發新話題