24 12
發新話題

【深圳練波團】: 3月7日 深圳實利和

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動
不過食得太飽+豪飲,返嚟打乒超會唔會有問題!
而且講真時間都唔係極充裕,word backward :8:00到歌街 -> 7:45到九龍塘 -> 6:45要離開實利和一帶。就算我哋5:00即刻停手,都要5:15左右離開球館,事實都係得一個鐘多啲食飯。

考慮下燕南路「煮廚」,離實利和兩個街口,都唔錯。

引用:
原帖由 jack 於 2009-3-2 12:39 發表

食乜架?
煮廚係老牌飲食集團「勝記」旗下嘅廣東菜館。我雖然無去過燕南路店,但試過其他分店都幾ok,啲嘢食好入味而且有特色。
你上google搜尋一下會見到好多資料。

引用:
原帖由 Terence 於 2009-3-2 19:07 發表

thank you.
預告 : 3月14日晚上8-11pm有深圳甲C聯賽打, 一個月一次咋! 各位有興趣可以一齊玩下.
真係一波未平,一波又起。3月7打完乒超聯,3月14又話甲C,咁係咪即係以後逢星期六都要上深圳呢!
但係而家未知3月14要唔要打乒超。而且甲C大概係乜水平,會唔會同我哋相差太遠就唔好玩。

但係我只見到12號係荃民、火柴、波板,無枱底份!
不過唔要緊,我14號唔打都無所為,因為我哋隊人多。

不過問題係點解我哋一打就可以打甲C?

吓,咁計 咁即係無乙、丙、丁,呃哂!

昨晚發覺手臂有啲痛,應該係呢輪有少少操練過度。
星期六我諗我無法一人應付一個教練,有無人同我share教練呀?2人對一教練或3人對兩教練都應該可以。

打完1-3,又打3-5,Myron就快變鐵人!

引用:
原帖由 Terence 於 2009-3-6 00:07 發表
Jack, 凝聚,
我會早D過去, myron要打1-3pm, 所以12pm起程, 如果唔帕太早, 可以一齊去.
若果有人同我share教練,我都想早啲過去,打多少少。今日下午約實啦。

引用:
原帖由 jack 於 2009-3-6 10:20 發表

咁不如我地幾個 2:00PM 開始打呀
有幾種可能性:
1. 我哋兩點先去到實利和,開始同教練練習,不過咁樣唔知安排教練有無困難。
2. 我哋兩點先去到實利和,自己輕鬆啲先打一個鐘,等3點同教練練習。
3. 我哋1點去到實利和,搵多一個教練習。

引用:
原帖由 Terence 於 2009-3-6 10:48 發表
主要睇下1pm有幾多人去.
如果只有kwok加入, 可以同myron share個教練
如果 jack 同凝聚2pm加入, 到時揾多一個教練, kwok ,jack, 凝聚 share 1個, 另開一張互片. myron自巳練1 hour. any comment?
若果凝聚同Jack想兩點先加入,Terence嘅方案比較可行。
因為我睇咗「號外」個post,ka lun太勵害,我要加油,下星期一唔可以輸得太慘。

不過而家啲乒超結果全部報真名,我又對唔返即係邊個網名,所以都唔知邊個打邊個

唔係呀,我係「檯底奇乒」架,好似group C喎。你以為我係邊隊?

引用:
原帖由 Terence 於 2009-3-6 11:27 發表

誤會左. 原來你講緊星期一月賽. 你今次目標只係第三. 應該冇難度la.
唔係,講過啦,喺無得jar流攤嘅前提下,exactly攞第三好難。你諗下,首先小組出線啦,然後一路贏到得返4個人,咁然後輸俾一個人,之後又要贏返另一個人,好難架。

希望得啦,若果今次搞得掂我就可以暫時放輕乒乓球方面嘅投入。

引用:
原帖由 jack 於 2009-3-6 16:16 發表

你預我 2:00PM 出現係實利和, 點打就無所謂
咁我都兩點到啦,頭一個鐘先同Jack輕鬆打下,3點先開始同教練練啦。
我都係2點自己响實利和出現,唔該哂Terence。

下之可能要改名做「深圳練波 / 美食團」
下星期好似又話「小肥羊」喎
Terence好似又同咗Myron去打比賽,唔得閒啩。

早啲嚟食完小肥羊先打甲c都得唧

有無昨日美食啲相睇下?

24 12
發新話題