發新話題

乒總收取註冊球員費$160一年 而報左全年三個嘅比賽都抽唔中 應否繼續收會費?

本主題由 (=^x^=) 於 2023-8-16 02:50 設置高亮

乒總收取註冊球員費$160一年 而報左全年三個嘅比賽都抽唔中 應否繼續收會費?

身邊有一位波友,上年開始成為註冊球員 連續兩年報左戊組單項,排名賽,團體賽都抽唔中無份打
請問我們要繼續交註冊費的意義何在?
乒總唔系無資源  點解交左球員註冊費的會員可以連續兩年乒總搞既比賽都參加唔到 真系好令人失望
我覺得乒總真系要好好檢視這個問題 相信唔少球友都有同一遭遇

有限公司為了賺錢
不斷收會員

收注冊費
從來無考慮過場地問題
如果乒總有個直轄
場地像歌街大

日日比賽也可以啦
問題系無

直接向乒總反映係咪都係嘥氣?

好像木球會有自己木球場

哥爾夫球會
有哥爾夫球場

屋苑私人會所
收會費ok
有自己場地

乒總的場地在那裏呢?

他們透過申請康文署的場地比

如果唔批 就沒有比賽
但除了比注冊費
再要每個比賽付$100

所以100%肯定是牟利機構

就算比你抽到
參加單打

打一場波之後輸了

$260打3局2勝
其實有咩得著?
引用:
原帖由 TONY1234 於 2023-8-15 16:29 發表
身邊有一位波友,上年開始成為註冊球員 連續兩年報左戊組單項,排名賽,團體賽都抽唔中無份打
請問我們要繼續交註冊費的意義何在?
乒總唔系無資源  點解交左球員註冊費的會員可以連續兩年乒總搞既比賽都參加唔到 真系好令人 ...

打乒總某些比賽,若付錢考章,考獲白金章才有優先參賽資格,變相歡迎程度較高的球手參賽,這樣又怎能夠推廣這項運動?

多些人報名考章 賺錢
口号是推廣乒乓球運動

才有贊助商
引用:
原帖由 ronaldcmho 於 2023-8-15 20:14 發表
打乒總某些比賽,若付錢考章,考獲白金章才有優先參賽資格,變相歡迎程度較高的球手參賽,這樣又怎能夠推廣這項運動?

自己場地那有錢
@ @

引用:
原帖由 Oris 於 2023-8-15 18:46 發表
就算比你抽到
參加單打

打一場波之後輸了

$260打3局2勝
其實有咩得著?
所以我都諗緊係咪應該唔續會

我已經不再註冊了,因為這只是青少年乒乓總會

回復 10# 芝c高比 的帖子

你講得冇錯

我都有同感!
Winston

不註冊就不會勞氣,我已經對乒總絕望,用註冊費去打球局還更開心,還好意思呼籲支持香港乒乓,它有沒有為我地呢班人想想,有註冊無波打,荒謬!真抱歉怎樣可以使我支持香港乒乓。

又真係好奇怪, 乒總要收年費, 但又可能無得打佢嘅比賽。

發新話題