發新話題

[球板討論] 請教 關於底板

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

請教 關於底板

請問有冇啲軟嘅底板推薦?或者話彈性唔大嘅底板

我知道咁樣打波係會比較攰

不過我都想練stamina,同埋最重要嘅就係 練球感

軟嘅底板理論上應該係比較咬球?或者話 個波停留嘅時間比較長?

因為我嘅打法偏向控制型,所以驚太彈嘅底板會唔啱用,寧願自己發力,都好過動作未咗完但個波就已經彈走咗

我而家都係練波,想培養好球感先,所以個波慢,冇威脅都唔緊要

唔該晒

可以試下MAZE ADVANCE

"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

you can chose OFF- blade....
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

or ALL blade
BTY Photino, T-05, T-64.

滾滾長江東逝水,浪花淘盡英雄
是非成敗轉頭空,青山依舊在,幾度夕陽紅。
三國

donic 瓦碳啦,想平就palio r57,可以淘到。
套膠我自己都係買啲訓練套打,係唔止俾多啲力,動作差啲都唔得。不過可以feel到塊板既形變。如果想正常啲,買donic z1都可以啦。

所有純木板都非常好手感,尤其是 Stiga
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

Clcr,純木類會岩你

BTY科貝爾純木

yeo
乒超領隊 : 雄昇球會

介紹試近年新出的純木
1. BTY MAZE ADVANCE
2. STIGA ENERGY WOOD V2
最新 3. BTY 水谷純木

引用:
原帖由 hkhihi 於 2023-4-14 09:23 發表
介紹試近年新出的純木
1. BTY MAZE ADVANCE
2. STIGA ENERGY WOOD V2
最新 3. BTY 水谷純木
打得ENERGY WOOD 唔算新手
人到中年~想攀上高峰~談何容易?

發新話題