發新話題

【深圳練波團】: 2月21日 深圳實利和 ( 已上傳照片)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動
引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 10:54 發表
confirm咗小肥羊晚飯未?我最主要睇呢個決定去唔去
Firm左la. 只係睇下食唔食到烤全羊咋 因為要睇人數而定. 你黎la, 今次會約的80人仔為主.
myron主要打6-8pm, 佢自己係球館食燒雞及pizza.

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 11:02 發表

雖然我覺得Myron好可憐,不過都無辦法啦,為咗隻小肥羊,今次無論如何都要上嚟。
食小肥羊要豪飲,我要諗下開唔開車,遲啲先同你約實我上去時喺邊度集合,ok?
myron都唔知幾happy, 因為隻pizzahut的烤春雞係佢至愛, 而且佢又勁怕個陣味, 所以我會早的買俾佢食, 等佢6-8pm同鄧林認真練習.
如果你唔開車, 返黎時由皇崗過會好的, 有直接車到荃灣. 遲的同你夾下邊度等

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 11:02 發表

雖然我覺得Myron好可憐,不過都無辦法啦,為咗隻小肥羊,今次無論如何都要上嚟。
食小肥羊要豪飲,我要諗下開唔開車,遲啲先同你約實我上去時喺邊度集合,ok?諗緊直頭第二日先返香港。 ...
咁正? 哈, 我又係喎, book左holidayinn express. 房間幾好架. 個晚打完波會同myron仔去婆婆雞食完宵夜先返酒店. 第日去友傳再打過.

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 12:13 發表

上水好似仲要貴少少,離火車站5-10分鐘步程左右嘅空地場好似要60一日。
個D場好似要搭火車出九龍先有優惠喎. 如果bing哥開車, 咁不如係皇崗過關, 空地停車場HK$ 5/hr, 7-24小時只收40元. 其他人可約係九龍或荃灣等. 到深圳後直接打的去球館, 又方便又快捷, 最主要慳返的泊車費, 食好的. ......烤全羊 + 涮火煱...

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 12:08 發表

Myron 仔唔係星期日要打乒工廠內部賽咩?
係呀, 早上練波, 中午返香港. 不過仲諗緊打唔打內部賽 , 星期一又去打月賽, 可能冇咁好體力.

引用:
原帖由 manliu 於 2009-2-17 12:52 發表
福田乒友會果日都系實利和有聚會,不過系六點半開始,我一般都同距地打,你地黎到不如打場對抗賽
都好喎. 球技交流, 只要唔嫌我地屎波就得勒. 請問你是深圳球友嗎?

岩岩上網揾到小肥羊推介 : 各位bros 可以look look.
http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=10931
星期三要先打去訂位了, 有興趣者早的報名la.

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-17 13:41 發表

I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me ...
OK. 實利和在振華路與燕南路附近. 沿華強北路入振華路向羅湖方向行5-10分鐘左右, 見真功夫店右轉入車路, 見士多店再轉右, 中間位置見樓梯便是. ( 注意 : 振華路起緊地铁, 所以見到圍板便到, 真功夫店行前小小就是小肥羊)

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 13:59 發表

但係6:30我哋食緊小肥羊喎,點打?
主打係肥羊ma. 緊係嘆完先la. 8pm返去再打友賽(仲未定實架, 不過以球會友, 深港交流, 應該好易揾脚既)

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 13:45 發表

咁我地係去食烤羊, 定係火鍋呀?
烤羊我係西藏食過, 好 "UN", 小肥羊會唔會整得好 D 呢 , 如果係要預早定, 仲有我地得幾丁人, 食唔晒一隻羊
我就想兩樣都食. 火煱+紅酒 + 烤羊, 人生一大快事
我係蒙古食個隻就好正喎, 個時攞住個背囊就上路, 去到邊, 食到邊, 住到邊, 自由自在. 仲記得青海既羅宋湯, 烏魯木齊既烤羊串, 烤餅, 重慶既痲辣火煱......回味無窮, 而家食唔返囉

敬告各位Bros, 酒後駕駛, 害己害人. 切記
真係可以諗下由荃灣坐直巴去皇崗, 再齊齊打的去球館, 方便快捷又便宜.
荃灣MTR(綠楊新村)下面有車到皇崗, 咁不如約係個度2:00pm等, 一齊去. 有冇其他提議呢?

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:20 發表

想當年嘅嘢無為提啦,提親好多人陪你喊就唔好啦
有冇咁大感觸呀 , 我只係可惜食唔番的鮮味咋喎
個時單人匹馬, 宜家左擁右抱, 緊係宜家開心o拉

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 14:28 發表
好吸引呀......可否報住名先liness" />
我自己上嚟等埋我食小肥羊,再打友賽
Haha. Ke哥終於忍唔住勒. 緊係好la. 6pm開席, 遲到冇羊食

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:32 發表

係咪呢,我都話講親當年好易搞到人喊。
真係喎! 咁個晚唔好想當年la. 唔係個個飲到啤啤夫, 真係要打醉乒乓la.

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 14:34 發表

我唔去荃灣等喇, 觀塘去荃灣都好遠下, 我估我會坐火車去羅湖轉地鐡過去, 或者係觀塘坐大巴到皇崗再打的, 我去過幾次, 識路去.
OK, 咁你會唔會同vr1717去?

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 17:26 發表

Thank you. 我都係多口問下。我系粉嶺返工,車泊公司都可以。晚上可於粉嶺火車站落車回公司取車。
Terence, 是否2pm還可以在上水火車站等?
Bing 兄, 星期五再約實.

引用:
原帖由 bing 於 2009-2-17 19:49 發表

Drink Coca Cola la is o.k. Actually I don't drink at all.
我同你隊coke la

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 16:37 發表
翠麗花園$3 one hours 日泊$25 晚泊$20
嘩! 有冇咁平呀  係咪離火車站好遠架

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 23:28 發表

飲得汽水多, 會令骨質流失
應該好過飲三鹿奶掛

引用:
原帖由 sleeper 於 2009-2-18 00:25 發表
唉, 每次都同我上大陸時間唔夾既, 我都好想JOIN呀

我中午12:30會同版友去友傳練波............
無法拉, 星期六上午很多乒友要返工, 所以多數約四時開始. 你係友傳打完, 可以黎實利和join我地呀, 晚飯後有友誼賽, 深港交流.

發新話題