發新話題

【深圳練波團】: 2月21日 深圳實利和 ( 已上傳照片)

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 04:39 移動
引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 12:13 發表

上水好似仲要貴少少,離火車站5-10分鐘步程左右嘅空地場好似要60一日。
個D場好似要搭火車出九龍先有優惠喎. 如果bing哥開車, 咁不如係皇崗過關, 空地停車場HK$ 5/hr, 7-24小時只收40元. 其他人可約係九龍或荃灣等. 到深圳後直接打的去球館, 又方便又快捷, 最主要慳返的泊車費, 食好的. ......烤全羊 + 涮火煱...

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 12:08 發表

Myron 仔唔係星期日要打乒工廠內部賽咩?
係呀, 早上練波, 中午返香港. 不過仲諗緊打唔打內部賽 , 星期一又去打月賽, 可能冇咁好體力.

引用:
原帖由 manliu 於 2009-2-17 12:52 發表
福田乒友會果日都系實利和有聚會,不過系六點半開始,我一般都同距地打,你地黎到不如打場對抗賽
都好喎. 球技交流, 只要唔嫌我地屎波就得勒. 請問你是深圳球友嗎?

岩岩上網揾到小肥羊推介 : 各位bros 可以look look.
http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=10931
星期三要先打去訂位了, 有興趣者早的報名la.

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 12:39 發表

個D場好似要搭火車出九龍先有優惠喎. 如果bing哥開車, 咁不如係皇崗過關, 空地停車場HK$ 5/hr, 7-24小時只收40元. 其他人可約係九龍或荃灣等. 到深圳後直接打的去球館, 又方便又快捷, 最主要慳返的泊車費, 食好的. ...
I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me the exact address of 實利和.
Copy to a bing, if we plan to have a good drinking, try not drive la. Take the direct bus from tsuen wan MTR station to
皇崗. It is fast and take the taxi to 實利和 should be around 10-15 minutes only.

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 13:36 發表
岩岩上網揾到小肥羊推介 : 各位bros 可以look look.
http://hk.myblog.yahoo.com/smallsmalllin/article?mid=10931
星期三要先打去訂位了, 有興趣者早的報名la.
咁我地係去食烤羊, 定係火鍋呀?
烤羊我係西藏食過, 好 "UN", 小肥羊會唔會整得好 D 呢 , 如果係要預早定, 仲有我地得幾丁人, 食唔晒一隻羊
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 13:01 發表

都好喎. 球技交流, 只要唔嫌我地屎波就得勒. 請問你是深圳球友嗎?
但係6:30我哋食緊小肥羊喎,點打?

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-17 13:41 發表

I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me ...
OK. 實利和在振華路與燕南路附近. 沿華強北路入振華路向羅湖方向行5-10分鐘左右, 見真功夫店右轉入車路, 見士多店再轉右, 中間位置見樓梯便是. ( 注意 : 振華路起緊地铁, 所以見到圍板便到, 真功夫店行前小小就是小肥羊)

引用:
原帖由 old-cake 於 2009-2-17 13:41 發表

I am thinking that I will go to SZ earlier and do some shopping first in Wah Keung north road. It should be close the 實利和乒乓球館 ( I think). So I will go direct to 球館at 4pm.  So please tell me ...
Remeber to take care of your belongings, as well as "note changing" (real to fake) by taxi drivers. My friend gave a $100 note, then the driver said it's fake and ask for exchanging another one continuously.

實利和係褔田區, 振華路 (大約 200 幾號), 有間真工夫, 同小肥羊, 行入去既仕必逹廈 (個樣有點像工廠大廈), 近科學館地鐡站既購書中心, (行過去 5-6 分鐘)
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 13:59 發表

但係6:30我哋食緊小肥羊喎,點打?
主打係肥羊ma. 緊係嘆完先la. 8pm返去再打友賽(仲未定實架, 不過以球會友, 深港交流, 應該好易揾脚既)

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 13:45 發表

咁我地係去食烤羊, 定係火鍋呀?
烤羊我係西藏食過, 好 "UN", 小肥羊會唔會整得好 D 呢 , 如果係要預早定, 仲有我地得幾丁人, 食唔晒一隻羊
我就想兩樣都食. 火煱+紅酒 + 烤羊, 人生一大快事
我係蒙古食個隻就好正喎, 個時攞住個背囊就上路, 去到邊, 食到邊, 住到邊, 自由自在. 仲記得青海既羅宋湯, 烏魯木齊既烤羊串, 烤餅, 重慶既痲辣火煱......回味無窮, 而家食唔返囉

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 14:12 發表

我就想兩樣都食. 火煱+紅酒 + 烤羊, 人生一大快事
我係蒙古食個隻就好正喎, 個時攞住個背囊就上路, 去到邊, 食到邊, 住到邊, 自由自在. 仲記得青海既羅宋湯, 烏魯木齊既烤羊串, 烤餅, 重慶既 ...
想當年嘅嘢無為提啦,提親好多人陪你喊就唔好啦

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:20 發表

就算有當年既風味, 都無當年既心境

敬告各位Bros, 酒後駕駛, 害己害人. 切記
真係可以諗下由荃灣坐直巴去皇崗, 再齊齊打的去球館, 方便快捷又便宜.
荃灣MTR(綠楊新村)下面有車到皇崗, 咁不如約係個度2:00pm等, 一齊去. 有冇其他提議呢?

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-2-17 14:20 發表

有冇咁大感觸呀 , 我只係可惜食唔番的鮮味咋喎
個時單人匹馬, 宜家左擁右抱, 緊係宜家開心o拉

回復 73# 的帖子

好吸引呀......可否報住名先
我自己上嚟等埋我食小肥羊,再打友賽

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 14:28 發表
好吸引呀......可否報住名先liness" />
Haha. Ke哥終於忍唔住勒. 緊係好la. 6pm開席, 遲到冇羊食

引用:
原帖由 mrke 於 2009-2-17 14:28 發表
好吸引呀......可否報住名先liness" />
mrke你唔好講咁多嘢,就講一句嚟定唔嚟就得啦。

引用:
原帖由 jack 於 2009-2-17 14:22 發表
就算有當年既風味, 都無當年既心境
係咪呢,我都話講親當年好易搞到人喊。

引用:
原帖由 Terence 於 2009-2-17 14:24 發表
敬告各位Bros, 酒後駕駛, 害己害人. 切記
真係可以諗下由荃灣坐直巴去皇崗, 再齊齊打的去球館, 方便快捷又便宜.
荃灣MTR(綠楊新村)下面有車到皇崗, 咁不如約係個度2:00pm等, 一齊去. 有冇其他提議呢?
我唔去荃灣等喇, 觀塘去荃灣都好遠下, 我估我會坐火車去羅湖轉地鐡過去, 或者係觀塘坐大巴到皇崗再打的, 我去過幾次, 識路去.

發新話題