發新話題

唉!想唔到臨老 至學打乒乓波! (二)

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-2-27 12:18 發表
雖然很累..但一定要持之以恆
你說得對!

我覺得持之以恆, 肌肉習慣點左就ok !
一籃200幾隻波, 不断的左推併步側身右攻,
臨尾, 教練見我無氣脚步放慢時, 就不断叫我堅特,打埋佢!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-2-27 12:22 發表
你做爸爸做得好好啊
我都想有個爸爸陪我打波
好可惜..佢系吾識打
開上旋..佢都可以飛出界啊
Thanks !

哈.哈..佢唔識打, 久吾久一次,你就當倍佢玩下啦!
接上旋都飛出界,都肯同你玩, He is a good daddy !

其實, 我都很少和兒子打球, 因為大家技術水平有段距離,
最近, 我練接長短波, 拍都撞崩左 , 他最近打波赢左個青苗!

我學波有個好處, 就是大家都有共同話題, 大家一齊去睇比賽!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-21 19:10 發表

我都有睇你打, (但不敢影你, 你成班 friends 系到),

你 個日叫打得差????

我覺得巳好勁啦!
如我正常發揮我個日係唔應該輸嫁..! >︿<

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-28 07:22 發表

Thanks !

哈.哈..佢唔識打, 久吾久一次,你就當倍佢玩下啦!
接上旋都飛出界,都肯同你玩, He is a good daddy !

其實, 我都很少和兒子打球, 因為大家技術水平有段距離,
最近, 我練接長短波, 拍都撞崩左;bi ...
我呢排都少左上去聯打波,,所以見唔到你地...

我休息一排再黎撞你地! =D

引用:
原帖由 牙龜 於 2009-2-28 15:47 發表

如我正常發揮我個日係唔應該輸嫁..! >︿
個日巳是歴史了,

下次以' 平常心' 打好每一局,

發揮應有水準

昨晚, 青屯的朋友 到訪粉嶺乒村 (兒子所屬球會),

兒子趁此機會, 拉住班哥哥打番局,

兒子想與青屯家姐打一局, 但很多人輪侯, 所以打不成!

以球會友, 大家都玩得很開心!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-28 07:06 發表

你說得對!

我覺得持之以恆, 肌肉習慣點左就ok !
一籃200幾隻波, 不断的左推併步側身右攻,
臨尾, 教練見我無氣脚步放慢時, 就不断叫我堅特,打埋佢!
對的...因為要不斷提升強度..才可以令肌肉適應的

帶兒子去灣仔參加南區月賽, (30/03/,2009)
昨天一早去吐露港, 跑 10 公里賽, 落大雨, 一身濕。
鞋濕,跑得特別累。

跑完,回家小睡。下午4:00出門口,帶兒子去灣仔參加南區月賽,
他打得不好, 又發脾氣,當時, 我很生氣,真想暫停他乒乓球活動數月,
但昨天也很開心, 見到呀貓, Logtincom, Jack, 十萬轉 等好多網友!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 MAMA 於 2009-3-30 13:45 發表

你要告訴他...........打乒乓球不是球技好就贏晒,
EQ也很重要, EQ差是沒法成功的。
他是知道的, 但控制唔到, 冇人幫到佢 la!

他打乒乓球技術唔好,EQ又差 ,
哈..哈..哈, 冇得救 la, 唯有看他的造化 la!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-21 11:58 發表
兒子在4月舉行的全港公開青少年乒乓球錦標賽  打 C 組, 若 win 第一個對手, 第二個對手很强,在18歲或以下男子球員排名榜, 排120以內。

仔實輸!

哈..哈..又系攞經驗!

最近察覺, 以前仔參加的 ...
個對手叫咩名?

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-3-30 12:40 發表
昨天一早去吐露港, 跑 10 公里賽, 落大雨, 一身濕。
鞋濕,跑得特別累。
跑完,回家小睡。下午4:00出門口,帶兒子去灣仔參加南區月賽,
他打得不好, 又發脾氣,當時, 我很生氣,真想暫停他乒乓球活動數月,
但 ...
勁呀...*0*

今曰出發去旅行

仔女則留港消費

北上學波逃一堂

難得一週的輕鬆

哈哈哈..這麼好..記得回來的時候話比我們知有咩玩啊=)

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-4-8 08:58 發表
汝家人無叫汝去自修室溫習咩?! 汝喺屋企掛住上網, 分分鐘上足一日!

引用:
原帖由 feideepking 於 2009-4-8 12:30 發表

汝家人無叫汝去自修室溫習咩?! 汝喺屋企掛住上網, 分分鐘上足一日!
還沒開啊..自修室..到2點正先開啊

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-4-8 12:32 發表

還沒開啊..自修室..到2點正先開啊
Add oil, 努力温書!

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-4-8 12:28 發表
OK. Will share some interesting photos after the pleasure trip

去左一星期旅行回來

哈...哈…哈…見個仔好似高左!

Easter 肯定成曰走去打波,

他話自己打波好似進步左,

我話有冇咁易呀?

前日太陽之子話見到佢打波,

比之前進步左,

唔通真系!

旅行影左D相, 現與大家分享!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

哈哈..返黎啦..有冇買手信比我先xdd呵呵
好吾好玩呀..熱吾熱啊?

唔怪得之咁耐唔見你啦!
第3張d雲影得好立體喎!!
o( ^ (00) ^ )o

發新話題