30 12
發新話題

【Ken2】日式直板 - 版主

【Ken2】日式直板 - 版主

引用:
原帖由 tko 於 2007-11-1 18:24 發表
歡迎 Ken2 加入我們, 如果你們細心看看 Ken2 的文章, 你們便會發現 ken2 是攝影高手, 且亦是分享高手.  更是日直專家, 看來今次 BrianDD 有強勁的對手了.
謝謝綱主及各位版主支持 ... :)  但有小小話要說在前頭

話我係是攝影高手 真係見笑 ;P , 我用黎用去都得果 兩蕉  ... 如果大家有見過網主 d 相, 就知邊個係高手, 我都想搵網主幫我影番集寫真 用黎溝女 (因為佢死都影到番生, 中坑都變靚仔...) :lol :lol :lol

是日直專家更加笑死人 :funk:  打左幾個月波, 只不過機緣巧合識幾個臺灣檜單高手, 左抄抄, 右 cup cup  而已... 不過大家 時不時 分享下武器, 技術心得, 真是樂趣所在:)

講多無謂, 打多 d 波最實際 , 希望各位技術上多多指教 :lol

大家點解會打日直呢 ?

其實好想知道大家點解會簡左日直呢 ? :o

我講先: 幾個月前打番波原本學橫板(小學時玩中直) ... 學左幾堂橫板後無啦啦試下塊閃一...一試就唔得了 :hug:

正手抽波好有快感...檜單板充滿手感 比當時既 炭夾板真是差天共地 ... 即刻轉軚打到 e+ :lol

後記: 原來日直仲難, 步法又要快, 着重正手 多 d :L

今天終於收到臺灣來的波板  - XIOM 白金柳 ...

引用:
原帖由 香港乒乓球論壇 於 2007-11-5 17:41 發表
從台灣訂 ?  我上次買 speed 90 是從 iru 訂貨
是朋友代買的, 買了 2 支白金柳及其他 ...

什麼時候來過日直大聚會好呢 ?

我想轉打日直...

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-3-4 17:11 發表
我想轉打日直...
妳打日直...??
ka wa ii  呢....

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-3-4 17:39 發表

妳打日直...??
ka wa ii  呢....
係呀...要轉轉 ....

引用:
原帖由 瑤瑤 於 2008-3-4 17:47 發表

係呀...要轉轉 ....liness" />
咁妳要搵日直Gary教下妳喇....
(我都叫Gary呀)

引用:
原帖由 乒乓人 於 2008-3-4 18:03 發表

咁妳要搵日直Gary教下妳喇....
(我都叫Gary呀)
我係冒牌的日直Gary....!!!!! 我都要同你請教心得,當然由你教瑤瑤小姐

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-3-4 18:09 發表

我係冒牌的日直Gary....!!!!! 我都要同你請教心得,當然由你教瑤瑤小姐liness" />liness" />liness" />
君子不奪人之美, 只會成全人之美.   
日直Gary係你呀...我是只乒乓人..哈哈...

況且, 你教一定俾我教得好...
網上吹水我OK, 落手落腳就.....嘿嘿
(我改左名做 乒乓君子喇.. )

我都唔好你好多,一樣雞手鴨腳

乒乓人唔掂架....要拜師便要找小乒童

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-4 18:22 發表
無言.........

引用:
原帖由 (=^x^=) 於 2008-3-4 18:22 發表
完全同意!!!! 佢係更高層次的日直宗師

引用:
原帖由 Gary_Cheung 於 2008-3-4 18:27 發表

完全同意!!!! 佢係更高層次的日直宗師
幾時上門拜師, 我又去~~~~~~~

我搵 aa 教我呀........

I want to learn from aa too.....

請排隊

跟2

30 12
發新話題