發新話題

[是非] 聽聞有假身代打團體賽

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 05:08 移動
我見到男子乙團

他們也沒有出場比賽DQ了

主要參加的隊員也是教波的

可能怕影響了聲譽

所以拒絕代表他的球會比賽
引用:
原帖由 金擇魚 於 2021-10-17 21:15 發表
仲有冇下文

一單還一單
報左名就應該去比賽
大不了咪重施故技
怕乜呀?

好多人也因為這單頂包案

背棄了和劃清界線

和這個球會

怕連累埋其他同相熟的教練

怕影響了往後發展和教波事業
引用:
原帖由 金擇魚 於 2021-10-18 23:36 發表
一單還一單
報左名就應該去比賽
大不了咪重施故技
怕乜呀?

引用:
原帖由 Oris 於 2021-10-18 21:21 發表
我見到男子乙團

他們也沒有出場比賽DQ了

主要參加的隊員也是教波的

可能怕影響了聲譽

所以拒絕代表他的球會比賽

是真的嗎?
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

我覺得咁大件事,冰種無論係調查緊又好,處理左又好,都交代下件事比所有年年科水的註冊球員知

不如當時負責安排頂包的教練

回應下更實際

因為他也一定有留意乒乓論壇

這側新聞
引用:
原帖由 日橫直削 於 2021-10-19 20:47 發表
我覺得咁大件事,冰種無論係調查緊又好,處理左又好,都交代下件事比所有年年科水的註冊球員知

所以E家下文係?
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

就係因為仲未有下文
此事不能不了了之
版主應頂置此貼文

關家姐呢?

他應該在灣仔
他主要在駱克道體育館
港灣道體育館
士美菲路體育館
教乒乓球
引用:
原帖由 日橫直削 於 2021-10-23 00:11 發表
關家姐呢?

這次關付所有教練的專業操手,所以負面批抨,但就最重要係正面檢討,還其他教練一個清白。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

但其實一直都有E個問題定只係今次搞大左

定係

今次係第一次?
※大家好!我係阿行!好開心可以嚟到乒網呢個大家庭!
※我係註冊社工亦都係個業餘乒乓球愛好者,打波14年,直板兩面控制結合慢攻。
※我曾經喺多間球會/球館同埋NGO做乒乓球教練/助教,同時經營乒乓球用品交易平台。
※希望係度同大家學習,互相切磋一齊進步。
※歡迎大家參加我嘅球局!

假身代打團體,今日乒總更新成積,個隊己經 DQ 左。
技巧可以用錢買,
但體能一定要自已練,
質量一定就要靠克苦。

學打波等於學做人

乒超領隊 : 雄昇球會

教練和球員都肯定知情,依然冒險作出此行為,乒總是否也需要考慮以停賽作為處分呢?

沒有下聞?

好似該教練承認犯錯停牌3年,而其球隊取消資格及成績,下年都不獲邀參加此賽事。其他有冇刑事起訴就唔知 !
乒超領隊 : 雄昇球會

傳聞當日球隊強烈投訴及要求報警處理,有無師兄們知道裁判長又做了什麼去盡力核實身份呢?或是他說了便是?

引用:
原帖由 williamkeung 於 2021-12-9 09:02 發表
傳聞當日球隊強烈投訴及要求報警處理,有無師兄們知道裁判長又做了什麼去盡力核實身份呢?或是他說了便是?
裁判長連核實球員身份咁基本都做唔到,,仲話係國際裁判
裁判長當日犯錯,,係完全唔使負責任既
冇佢批准,,呢件事係唔會發生.
頂包球員由於教練堅決唔提供資料
而選擇一力承擔,,都係唔使負責任既.
不過公道自在人心,,有D野佢地心知肚明
以後仲點會有人信佢地

如裁判長當日有心做好件事做好本份,之後的事也不會發生,未能做好本份的裁判長要否接受處分?

發新話題