29 12
發新話題

報料

報料

我剛從澳門回來 , 想話比大家知有一間食店不要幫襯 : 氹仔 - 誠昌飯店 , (服務員的態度差 , 食物又唔掂 , 嗰d 水蟹粥又唔熱.....)價錢又貴......
還有一間重新裝修 ge 木偶餐廳都係 ma ma 地 , 食物都係唔熱 , 服務麻麻地。
明白什麼都總有限期

以前誠昌好得. 但係聽聞呢期已經唔掂!!

同埋馬交而家好多地方都有得食水蟹粥, 唔使一定要幫襯佢.

請問有邊間食水蟹粥較正,好想回味一下以前誠昌嘅水準。

我無食過誠昌。
峰景餐廳o既水蟹粥都OK。

謝謝大師報料!

澳門食肆服務麻麻地好多人都領教過; 有說有班人到澳門食肆點菜落單, 叫服務員時, 她竟回應: 要睇埋當時播放劇集的一節先落... ... (食店老闆在附近見到咁都由得佢, 服務員仲要唔係老闆之一)

連有名食店都煮嘢唔熱, 澳門人真係巴閉!

我之前成日食
愛吃愛喝愛打波,希望改善球技和壞脾氣

老老實實, 其實水蟹粥黎計, 新鮮就一定唔差, 度度都唔會差好遠, 只係話服務.....錢又要比, 氣又要受, 咁就難講.

如果唔熱, 一定要換!

謝謝報料, 我到澳門多數都係食葡國餐, 如有興趣可到"媽閣廟"附近有間"內港餐廳", 果度啲葡國餐味道唔錯, 我差唔多每次去澳門都幫襯佢.

最好唔使搭船啦
唔知香港邊度有水蟹粥食呢

引用:
原帖由 一燈大師 於 2009-1-29 22:38 發表 我剛從澳門回來 , 想話比大家知有一間食店不要幫襯 : 氹仔 - 誠昌飯店 , (服務員的態度差 , 食物又唔掂 , 嗰d 水蟹粥又唔熱.....)價錢又貴...... 還有一間重新裝修 ge 木偶餐廳都係 ma ma 地 , 食物都 ...
早就話誠昌飯店d 水蟹粥唔熱啦!...........本地人多數去一哥水蟹粥。

引用:
原帖由 nganhot2 於 2009-1-29 23:25 發表 我無食過誠昌。峰景餐廳o既水蟹粥都OK。
誠昌個廚過咗峰景好耐啦...........

引用:
原帖由 防守王 於 2009-1-29 23:45 發表 老老實實, 其實水蟹粥黎計, 新鮮就一定唔差, 度度都唔會差好遠, 只係話服務.....錢又要比, 氣又要受, 咁就難講.如果唔熱, 一定要換!
我覺得不一定就算大家新鮮計香港D蟹都吾夠Macau好食........問題係D蟹。

引用:
原帖由 Augustmoon 於 2009-1-30 00:21 發表
謝謝報料, 我到澳門多數都係食葡國餐, 如有興趣可到"媽閣廟"附近有間"內港餐廳", 果度啲葡國餐味道唔錯, 我差唔多每次去澳門都幫襯佢.
年初一岩岩食完, 真係幾正. 另外新葡京"自助山"食自助餐都唔錯, 種類包羅萭有, 燒長腳蟹腳, 燒帶子, 炸蝦天婦羅, 白灼羅氏蝦, 中式點心, 燒味, 熱葷, 印度咖喱, 海鮮冷盆, 魚生, 壽司, 生蠔......

嘩....我就過大海,多謝報料,     我想問(自助山)要幾多$    些些

吾該晒你!!大師
◆°`玻璃面具碎了後,人既心就表露無遺∮﹏∮
【 ★*"〃─?..一次又一次的希望...〤只換來無限次的失望.......▼ ★*]]~

引用:
原帖由 mrke 於 2009-1-30 10:58 發表
嘩....我就過大海,多謝報料,     我想問(自助山)要幾多$    些些
250左右.
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=24210
最好預先留位

引用:
原帖由 Myron 於 2009-1-30 07:36 發表

250左右.
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=24210
最好預先留位
食物照片好正呀, 引到唔去馬交食都要係HK搞第二間代替!

引用:
原帖由 off+ 於 2009-1-30 09:35 發表
我覺得不一定就算大家新鮮計香港D蟹都吾夠Macau好食........問題係D蟹。
香港太多選擇, 所以食既要求好高. 問題係, 馬交係無香港咁多食肆. 如果要選香港最好食既幾間蟹粥店, 我肯定好過馬交. 而家大家去馬交食既地方都係出名, 同埋好多人都會去食. 所以質素會有保証, 或者受港人歡迎. 其實馬交都亦有好多唔掂既食店, 不過呢D店, 我地係一定唔會幫襯囉!!!

等如你食任打邊爐, 四十八蚊位連任飲啤酒既酒家, 你夠唔夠膽去, 呢D火鍋店既質素唔使講啦. 但係如果你去食貴野, 二三百蚊位既, 續碟叫既, 感覺又唔同.

問題係, 樹大有枯枝, 香港食店比馬交多出何止十倍, 梗有參差嫁啦.

另外可以去試下安德魯的葡撻及朱古力批, 好正

29 12
發新話題