發新話題

【分享】深圳練波分享 ~ 終於踏出09深圳練波第一步

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-1-29 11:38 發表
昨日係Myron爸安排下,我哋一行幾人終於都上咗深圳友傳練波。首先當然係多謝Myron爸幫手約教練啦。

我同old-cake兩人share一位教練,我哋無特別要求教練幫我哋執過啲手勢,主要都係 ...
你搵埋我練喇, 我要練返正/反手弧圈先, 對你唔駛再輸咁多
淨係打球局真係練唔到
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-1-29 12:25 發表

你同我打過波?唔好意思,我認人同個名非常差,有怪莫怪!
好似係 1/19 何文田球局, 果日有 Myron, 小過童, 球痴, Bartender, etc
Rutis Power + 銀河北斗 + Fastarc S1

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-1-29 12:41 發表

嗯,失覺失覺。其實之前Myron爸都有出過post話上深圳練波,下次有機會就一齊啦。抑或其實你想喺香港搵人練基本功?
兩樣都想, 深圳遠 D, 時間又多 D, 成本又高 D, 唔可以成日去, 香港隨時平日夜晚打兩三個鐘

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-1-29 12:46 發表

既然有志同道合嘅人,就可以考慮下再開練波球局囉
不過無教練就無人幫到我哋改好啲手勢
我諗大約二個 WEEK 上去一次, 其餘係香港練下
其實有時自己都知邊 D 地方有問題, 只係動作做得唔係咁好, 亦都要感覺下試下不同的發力, 角度

引用:
原帖由 vr1717 於 2009-1-30 11:33 發表
正呀~ 攪到我都想上去玩下
下次上去叫埋你, 最好 SHARE 教練打三, 四個鐘, 因為我打二個鐘都無乜氣, 依家體能好差, 拉幾十板就無氣了

引用:
原帖由 kwokwy 於 2009-1-30 13:30 發表

連續拉十幾板 我諗我會斷氣。
點會呀, 你打一局 3 盤 2 勝 都拉幾十板喇, 我比你連環拉爆
我係因為連續拉, 動作唔岩, 唔識得放鬆, 所以會好累, 逐板逐板拉就會放鬆到, 要練

發新話題
最近訪問的版塊