發新話題

唉!想唔到臨老 至學打乒乓波!(一)

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-1-24 09:18 發表
昨天及今天, book 場練開球! (Jan 18,2008)
唉, 左右手還是不協調!
昨晚, 兒子找我陪他練波, 因为他所有波友都沒有空。
book 場前,我提醒他打球時不准笑我打得差,
打了45分鈡后, 遇到我一位朋友(乒乓 ...
你既朋友(乒乓高手)是姓趙的嗎?

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-1-29 14:29 發表
初三去了朋友家拜年! 我和兒子早一點前去, 因為朋友巳訂場2 小時, 和小兒打乒乓波!

這位 uncle 熱愛  打乒乓球, 巳打了 N 年! 兒子亳無還擊之力, 也計不清輸了多少局。打球后, 朋友指出 兒子打球的弱點, 基本上與 ...
我地球會既人打完波都好鍾意捉象棋..

甚至鋤大D,,鬥地主..真係樣樣都有!

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-1-31 09:08 發表

哈..哈.哈, 當日你是否也圍埋捉棋或睇棋的波友?

你地球會既人打得好勁呀[img]http://hk.l.yimg.com/hk.yimg.com/i/icon/16/[/img]  

有時, 我會坐系觀眾席欣賞你地精采既波局!

聽講你地球會有些是甲ń ...
我地起浪球會甲乙丙咩組既人都有,, =D

如果我冇估錯既話我應該係當日坐o係旁邊睇棋既波友..

請問Bluesky係咪曾經打過區隊既呢?

引用:
原帖由 太陽之子 於 2009-2-2 12:32 發表
星期四我要和您兒子對戰呢....希望佢唔好壓住我來打.....
上一次交手,他都打得很放呢....liness" />
我都要同你個仔對戰呢!

點解你唔一齊打既?

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-7 00:12 發表
今晚收工后睇兒子打波,
在体育馆又見到網友牙龜,
就在兒子隔籬的波台,
怪不得牙龜打球那么好,
因為同她練波的朋友個個都好勁!

http://f20.yahoofs.com/hkblog/b7RpklWQHAIC5kg__DOT__Zhe_eFwdpMy7OQ--_ ...
佢地兩個都勁過我@@

引用:
原帖由 Bluesky 於 2009-2-7 07:20 發表

牙龜的朋友也參加過乒匯波局嗎?
綠色衫個女仔曾經黎過乒匯一次...

我琴晚都同佢講緊諗住乒匯內部賽完左後個禮拜四佢會過黎打波,,

另外藍色衫個女仔我仲說服緊..XD

Sunday一齊加油! 哈哈=D

發新話題