發新話題

[膠皮討論] 特製長膠討論

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:51 移動
引用:
原帖由 青見人 於 2019-2-11 17:03 發表

我從來冇提過技術,我當然知道打任何膠都要去練,文中已提及樓上有師兄就長膠經處理後,裁判組有方法檢測嗎?裁判組回覆係未有引進相關儀器去檢測長膠,所以不是我所指的灰色地帶,我所指係如果裁判組係有相關儀器 ...
講真灌油什麼後期處理我都係反對的,我的標準係一致既。灰色地帶我都反對。但係固化長膠對於比賽結果影響係較大的。同埋國際乒聯係比左權力裁判長可以憑經驗判斷該長膠是否合法。但香港的裁判完全係對違規長膠視而不見。

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 00:57 發表
如果固化長膠係你所講的賤招,咁防弧都係一樣,整到塊膠唔食轉。又有人喺業餘界用防弧贏人。技不如人就別說人家用賤招,只好怪自己唔夠人勁。又冇人唔比你用固化長膠,你覺得所謂的賤招打得贏人點解你唔用?然後 ...
師兄,你完全表現出你強盜邏輯和完全没有體育精神的性格。你既然參加得比賽就要依正規定做。如果你自己玩下打下無人理你你打比賽就會影響其他人。你講既防孤係完全合法既我無意見除非佢係後期加工。你用防孤同鬼長膠比較,簡直係比擬不倫。

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-11 19:05 發表

師兄,你完全表現出你強盜邏輯和完全没有體育精神的性格。你既然參加得比賽就要依正規定做。如果你自己玩下打下無人理你你打比賽就會影響其他人。你講既防孤係完全合法既我無意見除非佢係後期加工。你用防 ...
如果我用兩面反膠打贏固化長膠的話又可來冇體育精神?

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 11:46 發表
都係一句,贏就係贏,輸就係輸。輸唔起可以以後唔好同人計分或者打比賽。冇人會理你點贏,最重要係你最後贏到。賤招?何謂賤?又唔係鎖對手喺廁所等人哋出唔到場。有本事,用實力去証明一齊,你輸,只係因 ...
你呢D係強盜邏輯我唔會同你拗,你所謂鎖對手係廁所係違法唔係違規你要分清楚。你連該項運動比賽規例你都明知故犯。用違規膠得了便宜,你根本同人地講技術同實力的資格都無。因為你根本唔配。

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-11 19:11 發表

你呢D係強盜邏輯我唔會同你拗,你所謂鎖對手係廁所係違法唔係違規你要分清楚。你連該項運動比賽規例你都明知故犯。用違規膠得了便宜,你根本同人地講技術同實力的資格都無。因為你根本唔配。
憑什麼由你去話我有冇資格同配唔配?你係管理員?版主?有能力咪del我post再鏟走埋我囉。既然唔會再同我拗就唔該你唔洗覆我或者引用我打過的對話,唔好自打嘴巴呀!

你想挑機引發罵戰隨時奉陪

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 19:16 發表

憑什麼由你去話我有冇資格同配唔配?你係管理員?版主?有能力咪del我post再鏟走埋我囉。既然唔會再同我拗就唔該你唔洗覆我或者引用我打過的對話,唔好自打嘴巴呀!
我係要覆你同引用你的說話,等你睇下你自己既邏輯係幾唔合理明嗎?我只係根據客觀既事實作出主觀判斷。你覺得用刻意的手法係膠皮做手腳去瞞騙對手和裁判而取得便宜既行為真的無問題嗎?。我認為此等手段形同詐騙,絶對無體育精神。如果你係一個行此下三流手段既人,你係無資格再講實力同技術因為你連最基本的體育精神都無。

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 19:18 發表
你想挑機引發罵戰隨時奉陪
第一我唔係罵戰,第二你而家既只係行為表現出你自己詞窮理屈而已

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 19:07 發表

如果我用兩面反膠打贏固化長膠的話又可來冇體育精神?
呢個當然無問題

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-11 20:42 發表

第一我唔係罵戰,第二你而家既只係行為表現出你自己詞窮理屈而已
我唔覺我詞窮屈,我只覺得人哋用係人哋問題,你眼紅人哋用係你問題

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-11 20:40 發表

我係要覆你同引用你的說話,等你睇下你自己既邏輯係幾唔合理明嗎?我只係根據客觀既事實作出主觀判斷。你覺得用刻意的手法係膠皮做手腳去瞞騙對手和裁判而取得便宜既行為真的無問題嗎?。我認為此等手段形 ...
呢到話我有問題,後兩段又話冇問題,咁有定冇?龍門任你擺

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 21:08 發表

呢到話我有問題,後兩段又話冇問題,咁有定冇?龍門任你擺
你講你用合法反貼打羸違法長膠當然無問題,反之梗係有問題啦。只要對膠皮做手腳既人就有問題,我把尺係一樣既,無論係反膠長膠防孤都好,只要係做過手腳就係唔岩。

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 21:07 發表

我唔覺我詞窮屈,我只覺得人哋用係人哋問題,你眼紅人哋用係你問題
你有邏輯問題,無論任何人用違規膠比賽都係破壞緊你乒乓球比賽公平同乒乓球運動。我需要眼紅一D破壞乒乓球比賽同破壞乒乓球運動既人?呢種人我只會看不起他們而已。

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-11 22:50 發表

你有邏輯問題,無論任何人用違規膠比賽都係破壞緊你乒乓球比賽公平同乒乓球運動。我需要眼紅一D破壞乒乓球比賽同破壞乒乓球運動既人?呢種人我只會看不起他們而已。
都係一句,你打得贏人洗乜理人哋用乜嘢膠。

呢個世界係咁人冇完人,人性總會有光明同陰暗兩面 . 對我嚟講唔理反膠定長膠作二次加工,只要過到檢測冇明顯唔妥仍可接受 . 但唔該用啲高級少少既貨,因為試過同啲對手用浸煤油同固化過既長膠打過,打完後塊新膠滑哂 . 原來對方用下品二次加工長膠會出現掉油情況,再經由打球放毒感染 . 我塊膠經常觸球處經化學劑感染變滑,點洗都冇得救 . 後來知道亦有多位波友亦有此經驗,所以奉勸唔想新膠打一次就報廢既朋友請多加小心 !
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 葉師傅 於 2019-2-11 23:08 發表
呢個世界係咁人冇完人,人性總會有光明同陰暗兩面 . 對我嚟講唔理反膠定長膠作二次加工,只要過到檢測冇明顯唔妥仍可接受 . 但唔該用啲高級少少既貨,因為試過同啲對手用浸煤油同固化過既長膠打過,打 ...
咁就衰啲,整到人哋塊膠

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 22:54 發表

都係一句,你打得贏人洗乜理人哋用乜嘢膠。
我唔理人地用什麼膠,只要唔違規就得。違規既膠無論什麼膠我都看不起他們。

引用:
原帖由 FF7 於 2019-2-12 00:36 發表

我唔理人地用什麼膠,只要唔違規就得。違規既膠無論什麼膠我都看不起他們。
看不起可以但請勿用賤招來形容,只是人家鑽入灰色地帶。用賤招來形容也太過了

引用:
原帖由 super_phoenix 於 2019-2-11 23:27 發表

咁就衰啲,整到人哋塊膠
輸波唔緊要,仲要輸賣塊膠,你話興唔興?!有波友試過返國內打日比賽,遇到咁情況塊國狂同tenergy就咁報廢,以後一見唔妥,寧願棄權都想再領野。
乒超領隊 : 雄昇球會

引用:
原帖由 葉師傅 於 2019-2-12 00:42 發表

輸波唔緊要,仲要輸賣塊膠,你話興唔興?!有波友試過返國內打日比賽,遇到咁情況塊國狂同tenergy就咁報廢,以後一見唔妥,寧願棄權都想再領野。
咁真係慶,慶唔係佢用固化長膠,而係佢整到你塊膠報廢

發新話題