發新話題

我亦希望我好朋友尊重我本人意願.

覺得打波係消暑, 舒展筋骨,  好好發洩的異度空間 <生活要安全感或工作偏靜, 保住無錯誤o既人打波狂拉狂攻, 否則反之>

引用:
原帖由 pycmak 於 2011-8-23 09:01 AM 發表
閃人兄,

thynk 兄說得很對!

我們星期四在練習中尋樂趣!  
加油!

macdonald
對,打乒乓球是尋求樂趣,開開心心,全無緊繃心情,享受自然自在感覺
您,我加上過百歲,還追求什麼,所謂人各有志
每個人觀念,理想,要求各有差異,我須其自然,樂在其中.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-8-23 01:49 PM 發表
覺得打波係消暑, 舒展筋骨,  好好發洩的異度空間  
我需然退了休,都知道工作充滿沉重壓力
放工後,三五知己,打乒乓球舒緩壓力
不是再背上包袱,這樣生活何來意義.

~超級榮譽~

引用:
原帖由 閃人 於 2011-8-23 10:24 發表

我需然退了休,都知道工作充滿沉重壓力
放工後,三五知己,打乒乓球舒緩壓力
不是再背上包袱,這樣生活何來意義.
華, 錦好寫意! <不過太沉重壓力時又唔想打波>

最後,我在這裡,多謝我好朋友,在這七個月內
教導我有關打粒仔智識,才有今天的乒乓球經驗和好手感
他所學粒仔智識,不經勞苦,無私奉獻,使我感觸萬分
世上得一知己,死而無怨.直到老死一生永記.

~超級榮譽~

高手

閃人兄,

王浩教你直板橫打,  你可教張計科橫板直打了!  
(講笑唶)

macdonald
mac

引用:
原帖由 pycmak 於 2011-8-23 03:19 PM 發表
閃人兄,

王浩教你直板橫打,  你可教張計科橫板直打了!  
(講笑唶)

macdonald
十一月有興趣,一起到瀋陽鞍山市取經,無懼路程遙遠,雄心壯志永不熄滅.

~超級榮譽~

高手

閃人兄,

若可安排到時間,  我們不是去取經, 是去教人橫板直打, 希望打出個名堂, 劉國梁可能會請你做教練呀!

(無聊,  講下笑)

macdonald
mac

引用:
原帖由 pycmak 於 2011-8-23 03:37 PM 發表
閃人兄,

若可安排到時間,  我們不是去取經, 是去教人橫板直打, 希望打出個名堂, 劉國梁可能會請你做教練呀!

(無聊,  講下笑)

macdonald
您有沒有睇片,劉國梁都同王皓打橫板 歲月不能留

我都係跟時代轉變, 識者生存

~超級榮譽~

高手

閃人兄,

所以我不停練習橫打啦!

macdonald
mac

我師父出哂名橫板反手絕學傳受比我,您都領教過
佢係黃大仙,一定有球必應

~超級榮譽~

Thanks

閃人兄,

十分多謝你的師父, 不但教橫打, 還有很多其他技術! 只是領悟不多!

THS/macdonald
mac

引用:
原帖由 閃人 於 2011-8-23 15:26 發表

十一月有興趣,一起到瀋陽鞍山市取經,無懼路程遙遠,雄心壯志永不熄滅.
預埋我 ,我都想上去學下波

[quote]原帖由 wilson2020 於 2011-8-23 19:30 發表

預埋我 ,我都想上去學下波+去下旅行

sry,重覆發貼左

引用:
原帖由 feideepking 於 2011-8-23 13:49 發表
覺得打波係消暑, 舒展筋骨,  好好發洩的異度空間  
三豐話齋, 跟飛碟哥放吓飛碟都係人生樂事.
夏天最正

Support Support

十卜

support ~ 乒乓潮文
thanks a lot ! 閃人兄 !
"本人性格平易近人~沒有開罪每一位波友~
打乒乓球只是為了興趣~強健身體~
不是渴望什麼成績~亦不奢望要追求更深層次!
打乒乓球最終目的是開心!打什麼膠/板,這是我決擇~
亦希望我好朋友尊重本人意願!
人到中年~想攀上高峰~談何容易?
都是這句:快樂人生,快樂乒乓!"
(乒乓潮文>濃縮版<)

我,想打都冇得打

發新話題