44 123
發新話題

NBA 總決第三戰

引用:
原帖由 alexlaw 於 2009-6-10 19:27 發表

高比取31分!!!

Kobe Bryant | LAL

More

Dwight Howard | ORL

More

Kobe Bryant | LAL

More

Pts31Kobe Bryant | LALMore
Reb14Dwight Howard | ORLMore
Ast8Kobe Bryant | LALMore
Stl3Mickael Pietrus | ORLMore
Blk2Pau Gasol| LALMore
3P4Kobe Bryant | LALMore

引用:
原帖由 y0y0_pang 於 2009-6-10 12:16 發表
不過其實高比同騎左既占士系隊中既作用都系一樣
又系自己擔大旗
成日都自己走入去..所以佢有時得分比較高..姐系同占士一樣
唯一兩隊波吾同既系..湖人其他球員得分能力比騎士高
如果湖人可以做到5個正選平均得分都 ...
magic可以入到決賽其實都係贏個中鋒。
雖然「大Z」有成7呎3,但係佢太老,頂唔到侯活。得分能力又低左。
所以侯活對住騎士,係三秒區經常輕鬆得分。

但係湖人有咁多年輕高佬,拜林雖然技術冇侯活咁全面,
但係佢咁大隻+埋7呎身高,絕對可以頂得住侯活,
仲有加素幫佢補位防守,連第6人既奧當防守都咁強,
所以侯活係內線絕對打得唔輕鬆。

BTW,雖然我自己撐魔術,但係我覺得加素其實一D都唔費。
佢呢種高佬先惡頂,打中鋒/大前都得。
佢精過鬼,表現又穩定。
不論係進攻同防守都做足晒本份。
LA二哥佢當之無愧。

引用:
原帖由 雲霧 於 2009-6-11 15:00 發表

magic可以入到決賽其實都係贏個中鋒。
雖然「大Z」有成7呎3,但係佢太老,頂唔到侯活。得分能力又低左。
所以侯活對住騎士,係三秒區經常輕鬆得分。

但係湖人有咁多年輕高佬,拜林雖然技術冇侯活咁全面,
但 ...
聽日 0900 又第四戰啦, 我都係最驚呢個西班牙人,7呎高既加素, 大份兼唔鈍,成日都O羅到雙雙, 佢先係湖人最有威脅力既人

引用:
原帖由 nixonwin 於 2009-6-11 18:31 發表

聽日 0900 又第四戰啦, 我都係最驚呢個西班牙人,7呎高既加素, 大份兼唔鈍,成日都O羅到雙雙, 佢先係湖人最有威脅力既人http://i.cdn.turner.com/nba/nba/2009/news/features/fran_blinebury/06/10/lakersg3/lakers3 ...
其實呢d友仔拎雙雙仲易過高比。
高比籃板都未必有雙位。
但係加素全面到咁,簡直冇難度。

44 123
發新話題
最近訪問的版塊