發新話題

討厭的二手買家

聽你咁講可能佢突登撕攔你塊膠,等你平d買比佢,唔會是偏徒黎架,小心小心
賠就好難賠,因為是你叫佢撕的,下次自已撕,大家唔洗拗
and then有朋友成日叫我買賣要看買家d分,d分小,要小心d
不過如果我是你一早走了,廢時同佢講

好黑人憎 樓主起果邊投訴佢啦

比著我己經

啊0.0狂飆都c得爆  -.-  真係幾難做到0.0 借問你用咩膠水(你講完之後,一定唔會用果隻)

係天3,不是狂3,海綿果到爛左 好彩唔係新膠姐,
用紅喜細支裝
年約40左右,中等身形,矮過170
YEO
正手 : 狂飆3
反手 : baracuda

This buyer is so bad.

樓主你都好有恆心聽佢講野
多一份溝通
多一份關心
多一份尊重

你最後有無賣比佢?

唉, 在電話講好價, 點會唔認數ga?

如果在會面時, 講多一句半句試下可唔可以減d, 都可以接受既, 但講到好似要迫人減價真係唔多好!

再講, 條友買板姐,同個賣家可能只係一面之緣,  批評人家身高, 球技, 都不是要得的

引用:
原帖由 nwa10 於 2012-6-12 21:50 發表
聽你咁講可能佢突登撕攔你塊膠,等你平d買比佢,唔會是偏徒黎架,小心小心
賠就好難賠,因為是你叫佢撕的,下次自已撕,大家唔洗拗
and then有朋友成日叫我買賣要看買家d分,d分小,要小心d
不過如果我是你一早走了 ...
其實為保障雙方,我覺得有幾項需注意:
1如售賣球拍連膠,若買家要求看板身,應由賣家把膠皮撕吓!這保障了雙方,如樓主的情況,若對方在撕膠的時候,賣方說明如撕爛板或膠也要付款,我相信就不發生以上事件!
2當然,要保護買家,因為有些賣家若拍子起咗木絲那買家在撕膠時就有問題了!
3所以,最好是由賣家自己撕膠較保障雙方了!
BTY AmuItart 正手: Tenergy 05 反手: Tenergy 64
BTY ALC 正手: Tenergy 05 反手: Donic S1
BTY Hadraw Shield 正手: BTY Bryce 反手: KTL Stranger
BTY 朱世爀 正手: Xiom Omega V Pro 反手: TSP Curl P-1
BTY Photino 正手: Xiom Omega VI 反手: Yasaka AntiPower
VICTAS 松下浩二 正手: Tenergy 05 反手: TSP Curl P-4

引用:
原帖由 kangaroo626 於 2012-6-13 01:06 發表
係天3,不是狂3,海綿果到爛左 好彩唔係新膠姐,
用紅喜細支裝
年約40左右,中等身形,矮過170
咁就算真是由你自己撕塊膠出來, 都可能會破爛
我之前出過無數次 posts 講左 - 紅雙喜細枝裝的膠水是有問題的 !
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

有冇塊膠嘅相睇下點爛法?

其實你點打關佢咩事組,抬舉到自己咁勁嘅就買特制啦,唔使買依塊,去TAOBAO買塊王皓特制啦,等佢以為自己係王皓

離普

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-6-13 13:02 發表

咁就算真是由你自己撕塊膠出來, 都可能會破爛
我之前出過無數次 posts 講左 - 紅雙喜細枝裝的膠水是有問題的 !
下次知道了
引用:
原帖由 青見人 於 2012-6-13 12:38 發表

其實為保障雙方,我覺得有幾項需注意:
1如售賣球拍連膠,若買家要求看板身,應由賣家把膠皮撕吓!這保障了雙方,如樓主的情況,若對方在撕膠的時候,賣方說明如撕爛板或膠也要付款,我相信就不發生以上事件 ...
知道 收到
YEO

本人認為,買賣雙方在處理二手物品時,都應該小心一點。

我在友譠看了有關的帖及相片,想必應該是樓主的,相片所顯示的是淨底板,十分清晰;但樓主在交易時,球拍是貼著膠皮的。賣家如果出售球板,便應該在上載相片之後,保存好及盡量不要用該二手貨品,以確保該貨品的狀況,與相片中所顯示的是一致。

而如果是球板與膠皮一併出售,那也最好應該事前先撕膠,讓買方方便檢驗。這應該是賣方的責任。

而如果交易時,球拍是貼了膠皮,買方也最好不要替賣方撕開膠皮。因為脫膠時,始終存有一定的風險,如果真的有損壞,便公說公有理,婆說婆有理,容易引起不必要的爭拗。
``_||私ゾやスギメ愛ウネエ*░(((

乒匯乒乓球會
逢星期四 8:00-11:00pm 歌和老街室內運動塲

爛左既位
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
YEO

引用:
原帖由 太陽之子 於 2012-6-14 00:43 發表
本人認為,買賣雙方在處理二手物品時,都應該小心一點。

我在友譠看了有關的帖及相片,想必應該是樓主的,相片所顯示的是淨底板,十分清晰;但樓主在交易時,球拍是貼著膠皮的。賣家如果出售球板,便應該在上載相 ...
收到
YEO

佢都幾離譜下啵  自己唔岩先仲要晒命咁黎串你
如果係我 我就走人了  同佢講=晒自己寶貴時間
btw我都認為對方要check板時 最好事前自己meet左番膠出黎先
咁就萬無一失

睇完個post都覺得樓主你好不幸 遇到啲咁嘅人
根本想像唔到點解可以有人咁唔要面
直斥你"非"

black list佢啦

發球搶攻前三板
側身爆衝攻破綻

太款衰了,  什麼網名? 要公審!!!!!!!!!!!!
<-->
.

發新話題