發新話題

[球板討論] Nittaku Latika配膠

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Nittaku Latika配膠

本人新手想轉用橫拍,Nittaku Latika配咩正反手中國膠好?

狂飆3正手,天弓反手就包無死.

度數就正手39度狂飆3,反手天弓就36-37度.

你已經買了此板 ?

正手(中國膠) - Neo 省狂飆3 (39度) 較好, 至於天弓(可能未必適合)

反手用外套會較好, eg. Rakza7, Baracuda, Jo platin
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

回復 3# 的帖子

jcclee兄, Latika 受注目la

反手用729-5得唔得?

引用:
原帖由 alexlamwingchun 於 2012-2-6 16:34 發表
反手用729-5得唔得?
當然是可以,
只是此板我個人較喜好配軟外套
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

仲想問下有咩中國膠打反手好用?同埋直拍轉用横拍有咩要注意呢?

引用:
原帖由 alexlamwingchun 於 2012-2-6 17:59 發表
仲想問下有咩中國膠打反手好用?同埋直拍轉用横拍有咩要注意呢?
印象比較好的反手用中國膠 - 激流 / 焦點3 / Palio Blitz (講真不是太多, 始終外套內能感較佳)

直轉橫都係要注意基本功, 多練習...可以向用開橫板的師兄請教, 或找教練...

latika冇直板呀
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

兩面中國膠好重嫁啵...

哈哈我唔想銀包同塊拍都輕咗!

同埋我現在打直拍都係兩邊中國膠,都Ok只係有少少重姐!

引用:
原帖由 alexlamwingchun 於 2012-2-7 00:42 發表
同埋我現在打直拍都係兩邊中國膠,都Ok只係有少少重姐!
橫板2面大陸膠, 可能比直板還要重d...

引用:
原帖由 alexlamwingchun 於 2012-2-7 12:40 AM 發表
哈哈我唔想銀包同塊拍都輕咗!
好句
直板兩面弧圈/長膠倒板打法

主板:stiga cc7(101g)正手:Neo藍綿省狂3 反手:Baracuda Big Slam
副板:Stiga Carbo 7.6(88g)正手:MXP 反手:雲霧3 ox
副板:yasaka yeo(92g)正手:Neo 天極2 反手:729 焦點3

我想問如果反手用外套,S1好啲定係Baracuda好啲?

後面可以試下月亮

發新話題
最近訪問的版塊