27 12
發新話題

[球板討論] Nittaku Tin Arc 天弓

本主題由 (=^x^=) 於 2023-10-31 03:50 移動

Nittaku Tin Arc 天弓

Nittaku Tin Arc (YEN5,670)
速度:11.9  旋轉:11.9  硬度:硬

Nittaku G-1 (YEN5,880)
速度:12.3  旋轉:11.8  硬度:中硬

唔知好唔好打呢

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

兩隻差唔多,唔知幾多錢

天弓, 我有....不過唔係 Nittaku
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)
正手 : Donic Bluestorm Z1
反手 : Tibhar Aurus Prime

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)
正手 : Tibhar Evolution MXP
反手 : Tenergy 64

天弓好似系正手膠。
天弓三系反手膠。

引用:
原帖由 Alfred 於 2012-3-7 21:25 發表
天弓好似系正手膠。
天弓三系反手膠。
天弓我用在反手
天弓3冇用過
<strong>橫板 : Juic Hinoki Carbon lll (ST)

橫板 : Butterfly W.Schlager FL (96g)

又同Nittaku合作

Nittaku G-1
我現用反手膠套
我覺得呢塊膠要轉有轉. 要沖有沖.
手感唔算差. 缺點擺短會少少冒高(全是個人認為)

引用:
原帖由 ★KiT;$ 於 2012-3-7 22:51 發表
Nittaku G-1
我現用反手膠套
我覺得呢塊膠要轉有轉. 要沖有沖.
手感唔算差. 缺點擺短會少少冒高(全是個人認為)
我都會對 G-1 投信心的一票
至於Nittaku 天弓就....
(考慮埋價錢的問題)

几钱啊?                            .

引用:
原帖由 lycong 於 2012-3-7 23:24 發表
几钱啊?                            .
Nittaku 天弓, 可能$400 幾

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-7 23:15 發表

我都會對 G-1 投信心的一票
至於Nittaku 天弓就....
(考慮埋價錢的問題)
同志

打落有咩分別?

回復 12# 的帖子

都仲未聽到有人用過 Nittaku 天弓

Nittaku同紅大媽合作

早角名廠貨與外國廠joint venture, 有機改善銷情啩

引用:
原帖由 feideepking 於 2012-3-8 10:18 發表
早角名廠貨與外國廠joint venture, 有機改善銷情啩
唔單止係咁, 其實紅雙喜已經在不知不覺間 - 升了呢(我指價錢) !
幾百蚊一塊大陸膠 ! 唉 ~~~

引用:
原帖由 jcclee 於 2012-3-8 12:09 發表

唔單止係咁, 其實紅雙喜已經在不知不覺間 - 升了呢(我指價錢) !
幾百蚊一塊大陸膠 ! 唉 ~~~
同意!  因為呢塊都係註明 "ma de in China"

天弓變天價
<-->
.

引用:
原帖由 kenken168 於 2012-3-9 00:45 發表

同意!  因為呢塊都係註明 "ma de in China"
Nittaku @ 紅雙喜 = 其實即係100% made in China 的紅雙喜
(除左有一/兩塊是指明用日本海綿的就另作別論)
那些套膠是紅雙喜揀出來最好質素的, 狂飆/天極
給Nittaku 代理在日本和海外發售 (順理成章可以賣貴好多)

又點會估到d 日本仔又運返來賣返俾d 香港人 ?!
可以算是犯賤的供求問題 !

轉左包裝, 又運來運去, 咁當然要賣$300幾啦

我會打番G1算了!
主板:剛力 正手MXP 反手D-TECS 0.5
副板:羽佳純子 正手MXP 反手D-TECS 0.5
練習板:TIMO BOLL ALC- FL 正手 MX-P,反手T64
練習板:黑鐵牌大力神 正手MXP,反手T64
練習板:黑鐵牌普碳 正手MX-P反手T64
練習板:綠翡翠 正手MXP 反手仙人掌1MM
練習板YE GATIEN正手T05反手837,Stiga ROSEWOOD NCT V-FL 正手MXP,反手Screw soft
朗朗的主板:TIMO  BOLL ZLF FL 正手MX-P反手D-TECS

27 12
發新話題